0.4 C
Vaslui
7 decembrie, 2023

Organizaţia Municipală a PSD Vaslui este somată să evacueze sediul de funcţionare pentru o datorie de peste 16.000 de lei

Organizația municipală a PSD Vaslui a fost notificată să evacueze sediul în care funcționează, situat în centrul municipiului reşedinţă, pentru neplata sumei de peste 16.000 de lei, reprezentând chiria restantă pentru perioada mai – octombrie 2023 către SC GOSCOM VASLUI SA. Preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Vaslui, Valeriu Caragaţă, a declarat că nu se pune problema evacuării şi că vor fi găsite soluţii pentru rezolvarea pe cale amiabilă şi cu respectarea legislaţiei în vigoare a situaţiei create, la baza căreia stă o „sincopă în desfășurarea activității, dată fiind situația specială din ultimele luni”.

Potrivit documentului menţionat, în caz de neplată, partidul ar trebui să părăsească spaţiul, luni, 20 noiembrie.

„Neplata chiriei timp de trei luni consecutiv atrage rezilierea de drept a contractului de închiriere şi plata de daune. În cazul in care nu veţi înţelege să achitaţi obligaţiile pe care le aveti faţă de SC GOSCOM VASLUI SA, până la termenul limită, vă punem în vedere că în data de 20 noiembrie 2023, ora 10:00 să predaţi spaţiul care formează obiectul contractului de închiriere, urmând ca pentru recuperarea integrală a debitului restant să depunem cerere de chemare în judecată la Judecătoria Vaslui”, se arată în notificarea GOSCOM.

„Vom căuta soluţii pentru rezolvarea acestei probleme şi nu cred că ar trebui să se pună problema evacuării. (…) A fost o sincopă în desfăşurarea activităţii noastre, dată fiind situaţia specială din ultimele luni”, a declarat, pentru Agerpres, Valeriu Cargaţă, președintele Organizației Municipale a PSD Vaslui.

Liderul PSD Vaslui a adăugat că personal consideră că în această situaţie ar trebui să se pună în aplicare prevederile legii 14/2003 privind funcţionarea partidelor politice, care stipulează rezolvarea cu celeritate a chestiunilor legate de funcţionare.

În ultima perioadă, probleme au fost înregistrate şi la sediul Organizaţiei Judeţene a PSD care a fost debranşat de la utilităţi pentru neplata unor facturi restante în valoare de peste 20.000 de lei. În acest caz, preşedintele interimar al PSD Vaslui, europarlamentarul Dragoş Benea, le-a cerut parlamentarilor social-democraţi care au cabinetele parlamentare în sediul partidului să contribuie în mod egal la plata facturilor restante.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/organizatia-municipala-a-psd-vaslui-este-somata-sa-evacueze-sediul-de-functionare-pentru-o-datorie-de-peste-16-000-de-lei-2585649

Ultimă oră

Același autor