La finele acestei săptămâni, bârlădenii pasionați de astronomie sunt invitați să ia parte la o conferință dedicată Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic. Evenimentul va fi găzduit de Muzeul „Vasile Pârvan” sâmbătă, 7 octombrie, începând cu ora 11.30, când cei interesați vor avea ocazia să-l asculte pe Cristian Român, senior editor la revista „Știință și tehnică”. Manifestarea este organizată de muzeograful Dumitru Ciprian Vîntdevară, coordonatorul Observatorului Astronomic din cadrul muzeului bârlădean.

Loading...

„Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat în 1999 că Săptămâna Mondială a Spațiului Cosmic va avea loc în fiecare an în aceeași perioadă, respectiv 4-10 octombrie, aceste date marcând două evenimente: lansarea primului satelit artificial al Terrei, Sputnik 1 – pe 4 octombrie 1957 (anul acesta se împlinesc 60 de ani de la acel moment), care a deschis astfel calea spre explorarea spațiului, și semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activitățile statelor în domeniul explorării și utilizării pașnice a spațiului cosmic, inclusiv a Lunii și a celorlalte corpuri cerești – pe 10 octombrie 1967”, ne-a declarat muzeograful Dumitru Ciprian Vîntdevară.

Tot sâmbătă, însă în intervalul orar 19.30-21.30, va fi organizată o sesiune de observații astronomice în stradă, pasionații de astronomie fiind invitați pe trotuarul din fața Parcului „Victor Ion Popa”. În cazul în care cerul va fi senin, cei interesați vor avea ocazia să privească prin telescop la corpurile cerești.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/observatorul-din-barlad-marcheaza-saptamana-mondiala-spatiului-cosmic/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.