11.5 C
Vaslui
28 martie, 2024

O femeie din Vaslui și-a pus capăt zilelor după ce a pierdut toți banii la jocuri de noroc

O femeie din Vaslui s-a spânzurat în propiul apartament după ce a pierdut toți banii la jocuri de noroc. Aceasta avea obișnuința de a juca ore întregi la păcănele, alături de partenerul său.

13 mart. 2023, 17:13

O altă tragedie cauzată de jocurile de noroc. O femeie din Vaslui a luat decizia de a-și pune capăt zilelor după ce a pierdut toți banii la jocuri de noroc. Mariana locuia în municipiul Vaslui și era în vârstă de 54 de ani. Aceasta avea obiceiul de a juca aproape zilnic la păcănele, alături de concubinul său. Salariul acestora de cele mai multe ori era aproape în întregime cheltuit pe jocuri de noroc.

Ore întregi pe zi erau pierdute în sala de jocuri. Această dependență le-a cauzat extraordinar de multe probleme, printre altele, aceștia nu am mai reușit să își plătească chiria, iar datoriile creșteau de la o zi la alta. Între cei doi au început să apară nenumărate certuri și neînțelegeri, iar această situație a deteminat-o pe femeie să ia o decizie tulburătoare. Sâmbătă, femeia a hotărât să își ia adio de la viața, spânzurându-se în apartamentul în care locuia cu partenerul ei.

Dependența de jocuri de noroc

Numărul persoanelor care au devenit dependente de jocuri de noroc a crescut foarte mult în ultima perioadă în România. Totuși nivelul adevărat al problemei rămâne necunoscut, deoarece majoritatea persoanelor care se confruntă cu această dependență nu se adresează unui terapeut. De exemplu, în Vaslui există peste 70 de săli de jocuri de noroc, un număr uriaș pentru cât de mic este acest oraș. Faptul că jocurile de noroc sunt atât de accesibile îi face pe consumatori să dezvolte foarte ușor dependență. La început aceștia nu consumă multți bani pentru păcănele, însă treptat sumele cresc, până în punctul în care oamenii ajung să își consume întreg salariul.

Cu toate că de multe ori oamenii ajung la gesturi extreme din cauza jocurile de noroc, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), instituție a statului român, încasează o “taxă pe viciu” de la operatorii privați din industrie, pe care se presupue că ar trebui să o folosească pentru a preîntâmpina astfel de tragedii. Industria jocurilor de noroc a reacționat, iar votul pentru această inițiativă legislativă a fost amânat.

“Pe primul loc trebuie să fie sănătatea și binele copiilor și tinerilor, nu banii pe care-i varsă la buget o industrie. Dacă jocurile de noroc duc la dependență, dacă ele distrug vieți, dacă destramă familii și duc la suicid, trebuie să facem ceva și să facem rapid”, declara, săptămâna trecută, unul dintre inițiatorii proiectului de lege.

Sursa: https://www.romaniatv.net/o-femeie-din-vaslui-si-a-pus-capat-zilelor-dupa-ce-a-pierdut-toti-banii-la-jocuri-de-noroc_7331886.html

Ultimă oră

Același autor