Ancheta instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul de pe lângă Tribunalul Vaslui scoate la iveală detalii cutremurătoare. O copilă de 14 ani din localitatea vasluiană Ghergheşti a fost ucisă cu sadism de un tânăr de 20 de ani, care tocmai o ceruse în căsătorie.  Minora fusese condusă la casa criminalului chiar de mama sa, care era de acord ca fiica sa să se mărite, deşi era doar o copilă.

Loading...

În timp ce mama fetei şi mama băiatului sărbătorea peţitul, copila de 14 ani era ucisă la câteva sute de metri de casă pentru că nu vroia să-şi înceapă viaţa sexuală cu cel ce o ceruse în căsătorie. Copila l-a refuzat, spunându-i că este prea mică, iar gestul ei avea să atragă furia tânărului, care a sugrumat-o cu şiretul de la un pantof.

Procurorii au refăcut pas cu pas traseul crimei, recunoscută cu nonşalanţă de autor. Acesta este judecat în stare de arest la Tribunalul Vaslui. Ancheta în acest caz a fost declanşată pe 4 mai, anul curent, după ce mama victimei a anunţat dispariţia fetei la 112. Iniţial, femeia a declarat poliţiştilor că minora ar fi plecat voluntar de acasă. După declanşarea cercetărilor, poliţiştii aveau să constate că de fapt copila dispăruse de la casa criminalului, care locuia în satul vecin, Valea Cânepii (Ivăneşti). Existând suspiciuni că fata ar putea fi victima unei infracţiuni, poliţiştii au declanşat operaţiuni de căutare pe dealurile din apropiere, la care au participat, pe lângă forţele de ordine, şi săteni, printre aceştia fiind şi tânărul care a ucis-o.

Iniţial, Ionuţ Ursu a declarat poliţiştilor că el ar fi condus fata până pe un deal, care desparte cele două sate, şi că apoi fata şi-a continuat drumul de una singură. Ultrerior, însă, după aproape 24 de ore de căutări, poliţiştii suspectând că tânărul a ucis-o, au mers din nou la domiciliul acestuia şi i-au spus că au găsit cadavrul tinerei, deşi în realitate minora nu fusese descoperită. Atunci, Ionuţ Ursu a recunoscut crima.

Tânărul fusese în peţit acasă la fata de 14 ani pe 1 mai, însă fratele ei s-a opus categoric, spunându-i că sora lui este prea mică pentru a se căsători. Ulterior, pe 3 mai, Ursu a contactat-o telefonic şi a invitat-o la el acasă pentru a-i cunoaşte mama. Fata i-a povestit mamei sale, iar aceasta a decis să meargă împreună la locuinţa lui Ursu. Toată după amiaza cele mamele celor doi au petrecut-o împreună, consumând băuturi alcoolice. În tot acest timp, victima a stat în compania tânărului de 20 de ani şi a surorii acestuia, o fată de 12 ani.

Seara, în jurul orei 21.30, tânărul a invitat victima la plimbare prin iarba de pe dealul din spatele casei. Pe deal, cei doi s-au aşezat pe iarbă şi au purtat discuţii, iar la un moment dat i-a propus victimei să întreţină un raport sexual cu el. „Victima a refuzat şi a precizat că este minoră, că este mică şi are doar 14 ani. După acest moment, victima s-a ridicat din iarbă şi i-a cerut inculpatului să revină la locuinţa lui“, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

Ucisă cu un şiret

Tânărul s-a ridicat a prins-o pe fată cu mâinile de gât şi a trântit-o la pământ. Încercând să scape, minora s-a zbătut, moment în care i-au ieşit din picioare ambii pantofi sport cu care era încălţată. „Inculpatul i-a legat victimei de gât unul din pantofii sport, sugrumând-o cu şiretul papucului, apoi celălalt pantof i l-a legat de piciorul drept, deasupra genunchiului. După uciderea victimei, inculpatul a luat-o în braţe din locul în care o ucisese şi a aruncat-o sub un pâlc de măceşi, rupând alte crenguţe cu care a acoperit-o“, menţionează procurorii în rechizitoriu.

Ulterior, tânărul a revenit la locuinţă, iar la întrebările celor două mame în legătură cu lipsa minorei le-a spus că a condus-o pe drumul spre casă, minţind că fata a vrut să revină la domiciliul ei.

Peste noapte, mama victimei a rămas la familia criminalului, continuând petrecere. Abia a doua zi după amiază a ajuns acasă şi a constatat că fiica ei nu se întorsese. Pe lângă ancheta poliţiei, în acest caz şi Protecţia Copilului a deschis o anchetă având în vedere că mama a fost cea care şi-a dus fiica în braţele unui criminal. Femeia nu a putut fi trasă la răspundere, având în vedere că se află la limitele oligofreniei, nefiind orientată spaţio-temporal, comunicarea cu ea fiind aproape imposibilă.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/o-fata-14-ani-platitcu-viata-nu-vrut-faca-sex-viitorul-sot-si-a-trimis-mama-fiica-bratele-criminalului-1_599d5bc05ab6550cb83de6b2/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.