14.4 C
Vaslui
8 septembrie, 2024

O elevă din Sărățeni și un elev din Gârceni, participanți la Tabăra Națională de pregătire pentru Olimpiada de Matematică

De către

24 iulie 2024

Printre elevii din întreaga țară care, săptămâna trecută, au luat parte la Tabăra Națională de pregătire pentru Olimpiada de Matematică, desfășurată în județul Ialomița, s-au aflat și doi elevi din județul Vaslui: Ionel Vlăduț Condurat, de la Școala Gimnazială nr. 1 Gârceni, și Paula Maria Borș, de la Școala Gimnazială „Emil Juvara” Sărățeni. Cei doi au fost însoțiți de profesorul Paul-Ionuț Crăciun, de la Școala Gimnazială nr.1 Gârceni.

În perioada 15-20 iulie, județul Ialomița a găzduit Tabăra Națională de pregătire pentru Olimpiada de Matematică și Concursul Național Naparis, organizată de Centrul Județean de Excelență Ialomița, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița și Consiliul Județean Ialomița. Tabăra a avut scopul de a dezvolta creativitatea și gândirea matematică a elevilor din clasele V-VI, obiectivele incluzând extinderea cunoștințelor matematice, dezvoltarea spiritului de echipă și promovarea socializării.

Județul Vaslui a fost reprezentat de elevii Ionel Vlăduț Condurat (clasa a VI-a), de la Școala Gimnazială nr. 1 Gârceni, și Paula Maria Borș (clasa a V-a), de la Școala Gimnazială „Emil Juvara” Sărățeni. Cei doi au fost însoțiți de profesorul Paul-Ionuț Crăciun, de la Școala Gimnazială nr.1 Gârceni.

Potrivit acestora, pe lângă îmbunătățirea abilităților matematice, elevii și-au făcut prieteni noi și au creat legături de durată cu alți participanți din întreaga țară, consolidând astfel rețele de suport și colaborare pentru viitor.

„Tabăra Națională de pregătire pentru Olimpiada de Matematică și Concursul Național Naparis au fost o inițiativă remarcabilă, sprijinind tinerii talentați în drumul lor spre excelență. Îmbinând pregătirea academică riguroasă cu activitățile recreative, tabăra a oferit un mediu ideal pentru dezvoltarea personală și profesională a elevilor. Reprezentanții județului Vaslui, Ionel Vlăduț Condurat și Paula Maria Borș, au demonstrat nu doar abilități matematice deosebite, ci și capacitatea de a-și crea prietenii de durată într-un mediu nou și provocator”, au mai precizat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2024/07/o-eleva-din-sarateni-si-un-elev-din-garceni-participanti-la-tabara-nationala-de-pregatire-pentru-olimpiada-de-matematica/

Ultimă oră

Același autor