fbpx
19.8 C
Vaslui
vineri, 12 august, 2022

NUMÃRÃTOARE… S-a încheiat ultima etapã de colectare a datelor de recensãmânt. Potrivit Institutului National de Statisticã, în judetul Vaslui au fost completate 354.557 de chestionare, ceea ce reprezintã 98,7% din populatia rezidentã tintã, estimatã la 1 decembrie 2021. Judetul Vaslui se aflã pe locul 18 national în ceea ce priveste procentele de recenzare, primele douã locuri fiind ocupate de Vrancea (109%), respectiv Bistrita-Nãsãud (106,8%). La coada clasamentului se aflã Timis (83,5%), Bucuresti (85,2%) si Iasi (89,4%).

Pânã la finalul zilei de 31 iulie, ultima zi de recenzare, s-au înregistrat în total, la nivel national, 18,15 milioane de persoane, reprezentând 95,4% din populatia rezidentã tintã estimatã a României la 1 decembrie 2021 (19,02 milioane persoane). Dupã încheierea perioadei de colectare a datelor, „se realizeazã asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodãriile, locuintele si clãdirile. Aceasta se realizeazã prin imputare prin metode statistice, din surse statistice si administrative, pentru acele unitãti statistice pentru care nu existã un formular completat cu date, în conformitate cu metodologia prevãzutã la art. 9 alin. (4)”. Metodologia de imputare statisticã ce se va aplica pentru recensãmânt a fost aprobatã în iulie 2021, de cãtre Comisia Centralã pentru Recensãmântul Populatiei si Locuintelor (CCRPL2021).

Loading...

Rezultatele finale vor fi fãcute publice la finalul anului 2023

Primele rezultate ale Recensãmântului Populatiei si Locuintelor runda 2021 (RPL 2021) vor fi diseminate în cursul lunii decembrie 2022, urmând ca datele complete si finale sã fie fãcute publice la finalul anului 2023. RPL2021 este primul recensãmânt din România organizat integral în format digital, a fost al treisprezecelea recensãmânt din istorie si al patrulea dupã Revolutia din 1989. „Întregul proces al colectãrii datelor s-a desfãsurat cu asigurarea confidentialitãtii si protectiei depline a informatiilor. Institutul National de Statisticã multumeste populatiei României care a participat în numãr foarte mare la procesul de recenzare. Aceastã actiune s-a desfãsurat în conditii optime cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) care a oferit suportul tehnic si operational. Recensãmântul s-a bucurat si de sprijinul activ al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) precum si de cel al primãriilor”, a transmis Institutul National de Statisticã.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/final-de-recensamant-peste-350-000-de-vasluieni-s-au-inregistrat/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri