Noutățile Festivalului Fanfarelor

0

La Pădureni se va desfășura, pe 24 septembrie, cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Fanfarelor, eveniment organizat de Consiliul Județean Vaslui. Sunt așteptate 14 formații, dintre care șapte în concurs.

Loading...

După cum v-am mai informat, cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Fanfarelor va avea loc la Teatrul de Vară din comuna Pădureni, duminică, 24 septembrie, începând cu ora 12. Evenimentul, organizat de Consiliul Județean, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT), adună 14 formații, dintre care jumătate vor fi în concursul propriu-zis.
”Șapte fanfare vor evolua în afara concursului. Este vorba, în primul rând, despre trei fanfare de copii, fiindcă se pune accent pe promovarea acestui gen de muzică în județ. Sunt și două fanfare invitate din afara județului: Fanfara din Chetriș, județul Iași, și una din Republica Moldova. Totodată, fanfara «Prietenia» este câștigătoarea ultimei ediții, iar regulamentul nu permite participarea și la următoarea, iar «Bârlădeanca» nu corespunde genului de fanfară țărănească pe care noi îl promovăm. Șapte fanfare vor fi la start, iar un juriu competent va stabili ierarhia finală, în așa fel încât premiile să ajungă acolo unde există performanță”, a declarat Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.
Organizatorii se așteaptă ca și în acest an festivalul să adune sute de iubitori ai muzicii de promenadă, dornici să vadă și parada instrumentiștilor. Un târg de produse agricole va completa imaginea de ansamblu a festivalului.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/noutatile-festivalului-fanfarelor/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.