fbpx
14.8 C
Vaslui
joi, 29 septembrie, 2022

Nicolae Ciucă a primit în vizită, delegația companiei Lockheed Martin, condusă de vicepreședintele pentru afaceri internaționale, Raymond Piselli

Posted by:

Loading...

13 septembrie 2022

În cadrul dialogului, care a vizat dezvoltarea cooperării bilaterale, a fost anunțată lansarea în România a investiției companiei americane în domeniul dezvoltării-cercetării în domeniul inteligenței artificiale. Rezultatele cercetării, care va fi realizată în cadrul colaborării dintre Laboratorul de Cercetare și Leadership în Știință, Tehnologie și Inginerie al Lockheed Martin și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, vor fi aplicate în domeniul securității naționale și cel al științelor mediului.

Premierul României a salutat decizia companiei globale din domeniul aerospațial și al securității de a demara activități de cercetare-dezvoltare în România.

“Este o nouă dovadă a consolidării Parteneriatului Strategic România-SUA. Guvernul sprijină investițiile, iar componenta economică vine să consolideze parteneriatul nostru în domeniul militar. Mă bucur că România poate oferi un cadru de dezvoltare integrat, care să includă industria, înalta tehnologie, mediul universitar și cercetarea, într-un domeniu de viitor, precum Inteligența Artificială. Cooperarea industrială va crea plus valoare și poate genera transfer tehnologic necesar dezvoltării economiei noastre”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Partajează asta:

Sursa: https://estnews.ro/2022/09/13/nicolae-ciuca-a-primit-in-vizita-delegatia-companiei-lockheed-martin-condusa-de-vicepresedintele-pentru-afaceri-internationale-raymond-piselli/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri