12.5 C
Vaslui
2 mai, 2024

News Alert

Dumitru Buzatu rămâne în arest

Baronul PSD Dumitru Buzatu rămâne după gratii. Instanța a respins contestația sa la măsura arestului preventiv, după ce a amânat decizia două zile la rând.

În arest preventiv rămâne și expertul acuzat de luare de mită și trafic de influență în dosarul lui Buzatu.

Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Dumitru Buzatu, în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie că

de la un om de afaceri a cărei societate efectua lucrări la drumul strategic Bârlad – Laza – Codăeşti.

Buzatu a fost reținut de procurori în urma unui flagrant.

a arătat că „lăsarea în libertate a inculpatului, pe de o parte, ar afecta grav încrederea opiniei publice în capacitatea organelor judiciare de a reacționa eficient împotriva infracțiunii care face obiectul prezentului dosar”, iar, pe de altă parte, ar putea afecta buna desfășurare a urmăririi penale, având în vedere că urmează să fie audiați martori asupra cărora „inculpatul are un ascendent, fiind subordonați acestuia pe linie profesională”, adică poate influența mărturiile din dosar.

Politicianul susținea că banii găsiți în mașina sa erau un împrumut de la omul de afaceri Emil Savin, zis „Farmazon”. Aceasta, deși în momentul flagrantului, a susținut că sunt „economiile” lui.

Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD, sâmbătă, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PSD. În cadrul şedinţei s-a decis şi numirea ca preşedinte interimar al organizaţiei PSD Vaslui a vicepreşedintelui partidului, Dragoş Benea.

De asemenea, a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui.

Editor :

Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/dumitru-buzatu-ramane-in-arest-2523539

Ultimă oră

Același autor