fbpx
14.8 C
Vaslui
joi, 29 septembrie, 2022

NEVOIA TE ÎNVATÃ … Operatiunea „Adeverinta” a continuat si ieri, 12 septembrie! Administratia fiscalã din Bârlad a fost la fel de aglomeratã ca si în ultimele zile din cauza contribuabililor care solicitã adeverinte de venit pentru anul fiscal 2022, necesare pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educational pentru anul scolar 2022 – 2023 si pentru sprjinul oferit de stat în vederea achizitionãrii de rechizite scolare. Culmea este cã existã solutii de rezolvare foarte simple a problemei, dar din pãcate primarii de comune nu au IT-isti destul de buni pentru a le arãta cum se poate rezolva foarte simplu, prin instalarea unui program, a unui soft practic, denumit E-patrim sau patrimvem. Primarul comunei Solesti, Mona Bujor a arãtat exact ce trebuie fãcut si noi punem la dispozitie primarilor din zona Bârlad, cum se poate rezolva problema fãrã a mai pune oamenii pe drumuri, în secolul în care calculatorul face totul!

Dupã cum stiti, vineri, 9 septembrie, a fost ultima zi în care se mai puteau depune cererile pentru a obtine tichetele educationale, însã de adeverinte de venit de la ANAF e nevoie pentru acordarea si altor ajutoare de la stat: sprijin pentru rechizite sau bursele sociale. Iar pentru acestea, se primesc dosare pânã la sfârsitul lunii. Pentru cei care nu au niciun venit, nu este necesar un document de la notar, amintesc autoritãtile. Potrivit prefectului judetului Vaslui, Daniel Onofrei, pãrintii care întocmesc în aceastã perioadã dosarele pe care trebuie sã le depunã la scoli sunt nevoiti sã stea mult la rând la administratiile financiare, iar activitatea acestor institutii este îngreunatã, motiv pentru care a solicitat conducerilor Inspectoratului Școlar Judetean Vaslui si Administratiei Judetene a Finantelor Publice Vaslui gãsirea unor solutii. Ieri la Bârlad, la ANAF, era din nou o coadã imensã, atât afarã, în fata institutiei, cât si pe holuri, care erau întesate de lume! Sute de oameni asteptau sã-si ia adeverintele de venit pentru a întocmi dosarele copiilor.

Loading...

Se rezolvã simplu! Solutia oferitã de primarul comunei Solesti, Mona Bujor

„Existã pe internet un program, se numeste patrimvem, cu parolã, iar primarul trebuie sã aibã un reprezentant. De obicei, inspectorii fiscali se ocupã cu asta pentru cã acolo se fac toate verificãrile, gen starea de solvabilitate, dosare de executare silitã… Cu asta se ocupã acest program. Am constatat cã scoala începe pe 5 septembrie si pe 9 septembrie expira termenul de depunere a dosarelor. Eu mi-am zis, unde sã trimit 300 de oameni la usile ANAF-ului? La puhoiul de lume care se duce în ultimul timp, nu fac fatã functionarii, orice ar fi. Atunci am discutat cu directorul scolii, le-am urat copiilor succes la început de an scolar si am fãcut apel la pãrinti, sã vinã la mine la Primãrie si eu, împreunã cu echipa mea de inspectori fiscali pe care îi am, le-am fãcut toate dosarele! Vineri la ora prânzului, am depus la ANAF toate dosarele cerute, complete, în termenul legal! Eu nu înteleg, la ce mai stau ei la cozi acuma, dacã termenul legal a fost depãsit deja vineri? Decizia luatã de noi a fost bunã, le-am luat si o declaratie la pãrinti cã sunt de acord cu prelucrarea datelor personale… Asta a fost! Am rãmas surprinsã, vãzând colegii mei, primari, cã nu s-au descurcat si oamenii stau zile întregi la rând la ANAF! Nu înteleg, cum de nu s-au decurcat? Ce i-a deranjat?”, a precizat primarul Mona Bujor.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/operatiunea-adeverinta-care-a-paralizat-anaf-barlad-continua-primarul-solestiului-mona-bujor-are-solutia-foto/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri