În perioada 17-19 octombrie 2017, în județul Vaslui se desfășoară un exercițiu
de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare, rezerviștii fiind chemați la unitățile militare.

Loading...

De pe 17 și până pe 19 octombrie în județul Vaslui se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare. Exercițiul este condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.
Pe timpul exercițiului, rezerviștii aflați în planurile de mobilizare sunt chemați la unitățile militare, pe durata a două-trei ore, în vederea desfășurării unor activități specific de pregătire și actualizare a datelor de evidență militară.
„În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009, privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război, ale art. 59, alin. (2) din Hotărârea de Guvern nr. 370/2004, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 477/2003, privind pregătirea economiei naționale și a teritoriului pentru apărare, precum și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Leagea nr. 415/2002, privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în perioada 17-19 octombrie 2017, în județul Vaslui se desfășoară un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Interne și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Vaslui.
„Exercițiile de acest tip se planifică și organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Superior de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora”, se mai spune în același comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.