21.1 C
Vaslui
30 aprilie, 2024

Mofturi la muncã: nu-mi place biroul!

La Vulturesti continuã lupta dintre primar si secretara concediatã în 2021

SCANDAL…Revenitã la muncã dupã ce a fost concediatã în 2021, secretara comunei, Anisoara Marcu, continuã rãzboiul cu edilul care i-a desfãcut contractul de muncã. Chiar din prima zi, secretara a refuzat sã foloseacã biroul pus la dispozitie de cãtre Adrian Brîncã si a ales sã se posteze în holul primãriei, chiar la intrarea în institutie, reclamând faptul cã nu-i place biroul. La scurt timp dupã ce reuseste sã câstige alegerile, primarul comunei Vulturesti, Adrian Brîncã, face o miscare care se dovedeste, la finalul mandatului sãu, una care îl va costa scump. Edilul evalueazã secretara comunei, Anisoara Marcu, îi dã calificativul „nesatisfãcãtor” si îi deface contractul de muncã. Secretara contestã, în instantã, decizia primarului si reuseste sã câstige procesul. Astfel, Adrian Brîncã se dovedeste bun de platã dupã ce instanta a decis reîncadrarea pe functie a Anisoarei Marcu si sã primeascã „despãgubiri egale cu diferenta între veniturile obtinute la data eliberãrii din functie si cuantumul salariilor indexate, majorate si recalculate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat pânã la data reîncadrãrii efective”, se aratã în decizia instantei. Pe lângã acesti bani, pârâtii mai au de achitat si 11.500 de lei, cheltuieli de judecatã. De partea cealaltã, surse din Institutia Prefectului sustin cã, în toatã aceastã poveste primarul a avut dreptate, dar procedura de concediere în urma evaluãrii trebuie fãcutã extrem de atent si trebuie sã respecte anumiti pasi. Si tocmai acest lucru pare sã nu se fi întâmplat.

La Vulturesti, rãzboiul dintre secretarã si edilul Adrian Brîncã este departe de a se fi terminat. Dupã ce câstigã procesul împotriva primarului care-i desface contractul de muncã încã din 2021, Anisoara Marcu se prezintã, ieri, la muncã. Refuzã, în schimb, sã foloseascã biroul pus la dispozitie de cãtre primar si se posteazã pe hol, la intrarea în primãrie. Din pãcate, din toatã aceastã luptã fãrã sens, de suferit au doar oamenii. Un exemplu în acest sens este o femeie din comuna Vulturesti, venitã la primãrie dupã câteva documente necesare la APIA si care, dupã mai bine de o orã de asteptare, tot nu avea problema rezolvatã. «Nu au fost discutii între mine si secretarã, doar cã refuzã sã intre în biroul pus la dispozitie. Organizarea birourilor este responsabilitatea mea, dar doamna nu a înteles. Plus cã, dacã vrei sã-ți faci treaba, o faci. De dimineatã a început cu poze în primãrie, cã este un geam deschis chiar dacã eu l-am deschis pentru a se aerisi, la prima orã. Si nu înteleg ce motive are sã nu îsi facã treaba. Toatã povestea începe în 2021 când, dupã o evaluare nesatisfãcãtoare, primarul concediazã secretara. Femeia nu renuntã si dã primãria în judecatã. Anul acesta, Anisoara Marcu a primit si decizia finalã a judecãtorilor, astfel cã Adrian Brîncã se dovedeste bun de platã, Magistratii Tribunalului Vaslui au decis ca fosta secretarã sã fie repusã în functie si sã primeascã înapoi banii pe care i-ar fi câstigat din momentul în care a fost datã afarã si pânã când a fost reîncadratã efectiv. „Obligã pârâtul Primarul com. Vulturesti sã îi plãteascã reclamantei despãgubiri egale cu diferenta între veniturile obtinute la data eliberãrii din functie si cuantumul salariilor indexate, majorate si recalculate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta pânã la data reîncadrãrii efective. Respinge, ca neîntemeiat, capãtul de cerere având ca obiect obligarea pârîtilor la plata de daune morale. Obligã pârîtii, în solidar, la plata cãtre reclamantã a sumei de 7.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecatã”, se aratã în decizia Tribunalului Vaslui. Cum era de asteptat, decizia a fost contestatã la Curtea de Apel Iasi, dar instanta a decis sã respingã recursul formulat si sã oblige recurentii, în solidar, la plata sumei de 4.500 de lei, cheltuieli de judecatã. Decizia este definitivã.

Primarul Brîncã motiveazã decizia de a renunta la serviciile secretarei

Întrebat de reporterii Vremea Nouã ce l-a determinat sã ia o decizie care avea sã se dovedeascã neinspiratã, primarul Adrian Brîncã spune cã, dupã câstigarea alegerilor, în 2020, a încercat sã lucreze cu secretara Anisoara Marcu dar nu a reusit. Absentele nemotivate ale acesteia si faptul cã, dupã cum spune edilul, aceasta refuza sã-si facã treaba, au dus la o astfel de decizie. „La scurt timp dupã ce am ajuns la Primãrea Vulturesti, am constatat cã nu pot lucra cu secretara comunei si nu pentru cã as un fi vrut, ci pentru cã nu prea o gãseai pe la serviciu si refuza constant sã-si facã treaba. Numai în luna octombrie 2020 a avut cinci absente nemotivate. Poate cã era mai simplu sã spunã cã are probleme si cã nu poate veni la serviciu si gãseam o solutie. În plus, trebuia sã te rogi de ea pentru a stabili sedintele de consiliu local, hotãrârile luate nu erau transmise la Prefecturã si tot asa. Am fost sunat, într-un târziu, de la judet, sã le duc. Le-am cerut si am primit un maldãr de hârtii. De acea am decis desfacerea contractului de muncã, în uma unei evaluãri”, spunea primarul comunei Vulturesti.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/mofturi-la-munca-nu-mi-place-biroul/

Ultimă oră

Același autor