Vineri, 20 octombrie, reprezentanții Centrului județean pentru conservarea și   Promovarea Culturii tradiționale (CJCPCT) Vaslui au acordat premiile din cadrul Concursului de fotografie “Hora în imagini”, prilejuit de a V-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor “Hora din străbuni”, Vaslui, 2-6 august 2017. Premiul pentru cea mai bună fotografie a fost câștigat de Miruna Mironescu, studentă la Facultatea de Medicină din Iași.

Loading...

Concursul s-a desfășurat în două etape, prima etapă desfășurându-se în perioada 11–20 august când, în urma distribuirilor de pe rețelele de socializare, Premiul de Popularitate (în valoare de 300 lei) a fost câștigat de Daniel Brodoceanu.

Etapa a II-a s-a desfășurat în perioada 12 august – 15 octombrie. Pentru premiile puse în joc au trimis fotografii, pe mail-ul instituției, un număr de 19 de concurenți. Folderele au fost numerotate de la 01 la 19 și transmise juriului spre analiză, în perioada 16-19 octombrie 2017.

Juriul a fost format din prof. univ. dr. Matei Bejenaru – președinte, lect. univ. dr. Lavinia-Cristina German, asist. univ. dr. Cătălin-Florin Soreanu, cadre didactice de la Facultatea de Arte Vizuale și Design, din cadrul Universității de Arte ,,George Enescu” din Iași.

”Am apreciat faptul că au fost foarte multe fotografii expresive. Ne-a fost puțin cam greu să facem o selecție, dar într-un final am reușit să oferim premiile. Ceea ce mă bucură pe mine, care vin pentru a doua oară la un concurs de fotografie realizat aici, la Vaslui, este faptul că deja aici s-a creat un grup de fotografi, de oameni pasionați de acest lucru, susținuți de CJCPCT Vaslui, și sunt sigur că aici aceste proiecte vor continua, se vor dezvolta în viitor și vor fi cunoscute la nivel național și nu numai. Criteriile care austat la baza jurizării au ținut de tipul premiului acordat, ținându-se cont și de alte lucruri: calitatea imaginii, acuratețea tehnică, mesajul… Cam acestea sunt lucrurile de care am ținut cont în stabilirea premiilor”, a precizat președintele juriului, prof. univ. dr. Matei Bejenaru, prezent la premiere alături de Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui și dr Lucian Lefter, consilier în cadrul aceleiași instituții.

Lista câștigătorilor este următoarea:

Locul I – 1200  lei: Mironescu Miruna

Locul II – 800 lei: Brodoceanu Daniel

Locul III – 400 lei:  Mihăilă Georgian

Mențiune – 100 lei: Iureanu Daniel

Mențiune – 100 lei: Buculeasa Liviu

Mențiune – 100 lei: Toderașcu Ioan

Premii speciale

Cea mai bună fotografie alb-negru:

Locul I – 500 lei: Crețu Roxana

Locul II – 300 lei: Raba Bogdan

Locul III – 200 lei: Napcori Radu

Cel mai bun portret – 500 lei: Buculeasa Liviu

Cea mai expresivă fotografie – 500 lei: Mihăilă Georgian

Cea mai bună fotografie din punct de vedere tehnic – 500 lei: Napcori Radu

 

 

Sursa: http://www.ziaruldevaslui.ro/miruna-mironescu-castigatoarea-concursului-de-fotografie-hora-in-imagini-vezi-aici-toate-fotografiile-premiate/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.