Loading...

DECIZIE…Trimisi în arest preventiv dupã ce aproape cã au omorât în bãtaie un consãtean, Elvis Eugen Meresanu si Ionut Valentin Spânache au cerut magistratilor înlocuirea mãsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Instanta a respins ca nefondatã cererea celor doi minori si le-a prelungit mandatul de arestare. Cei doi au fost arestati în urma unui scandal care a pornit dupã ce victima, un bãrbat de 43 de ani, l-a invitat pe unul dintre cãlãii sãi, un minor de 16 ani, la grãtar. Elvis Meresanu a venit însotit de prietenul lui, Ionut Spânache, de 15 ani. Au bãut împreunã si, la un moment dat, s-au luat la ceartã. Dupã ce minorii si-au lovit cu bestialitate victima, i-au luat, din buzunare, 300 de lei, telefonul mobil si au descãltat-o de pantofii din picioare.

Degeaba au cãutat clemenatã în fata judecãtorilor cei doi minori din comuna Albesti, arestati preventiv pentru tâlhãrie si tentativã de omor. Elvis Eugen Meresanu si Ionut Valentin Spânache au cerut magistratilor înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu, dar cererea lor a fost respinsã ca nefondatã. Mai mult, instanta a prelungit mandatul de arestare cu încã 30 de zile. Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 48 de ore de la comunicare. Cazul incredibil a avut loc în luna august, în comuna Albesti, acolo unde doi minori, unul de 16 ani si unul de 15 ani, au fost arestati pentru 30 de zile sub acuzatia de tentativã de omor si furt calificat. Unul dintre cei doi, nepot al victimei, a fost invitat de aceasta, duminicã, la un grãtar. Elvis Meresanu a venit însotit de bunul sãu prieten, Ionut Spânache, de 15 ani. Cei trei au consumat împreunã bãuturi alcoolice. La un moment dat, a izbucnit o ceartã motivatã de faptul cã bãrbatul de 43 de ani ar fi avut de plãtit o datorie familiei unuia dintre agresori. Minorii au pãrãsit curtea victimei, dar au revenit la scurt timp înarmati, unul cu o bâtã în mânã si celãlalt cu un topor. Au tãbãrât amândoi pe cel cu care se certaserã si au lovit fãrã milã. Dupã ce victima a cãzut la pãmânt, într-o baltã de sânge, cei doi au sustras, din buzunarele acesteia, 300 de lei si un telefon mobil. La plecare au si descãltat-o de pantofii pe care-i avea în picioare, apoi s-au fãcut nevãzuti. Bãrbatul a fost descoperit de un vecin care a dat alarma. Agresorii au fugit. Unul dintre ei a fost descoperit de oamenii legii în podul casei. Celãlalt a fost gãsit la o stânã unde lucra, ascuns într-un balot de paie.

Minori cunoscuti cu probleme în localitate

În satul de bastinã, Elvis Meresanu si Ionut Spânache sunt cunoscuti ca adolescenti recalcitranti. Amândoi au renuntat la scoalã si munceau la un cioban din comunã. Autoritãtile locale au sustinut cã au încercat, de câteva ori, sã intervinã pentru reintegrarea lor, dar nu au avut succes. Au fost si internati într-un centru social, dar au fost retrasi de cãtre mamele lor. Dupã cum sustin localnicii, unul dintre cei doi minori obisnuia sã-si loveascã des mama si femeia l-ar fi luat din centru de fricã.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/minorii-talhari-de-la-albesti-vor-arest-la-domiciliu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.