Cazul a ajuns în atenţia Protecţiei Copilului în urma sesizării venite din partea reprezentanţilor Primăriei Zorleni, care la rândul lor au fost sesizaţi de reprezentanţii unei asociaţii umanitare din Bârlad, la care femeia de 32 de ani, apela atunci când se afla în situaţii de risc. 

Loading...

Reprezentanţii asociaţiei au sesizat Primăria Zorleni şi au solicitat efectuarea unei anchete sociale, arătând că mama şi patru dintre copii (al cincilea, un băiat de 14 ani aflându-se la concubin), se confruntă mari probleme. Reprezentanţii asociaţiei şi-au oferit tot sprijinul mamei şi celor patru copii, atât material, cât şi psihologic. Au apreciat însă că situaţia mamei şi a minorilor este cu mult mai gravă şi este necesară intervenţia autorităţilor statului.

Astfel, reprezentanţii Primăriei Zorneli au descoperit că fiica cea mare a femeii, o copilă de 13 ani, are o relaţie cu un bărbat de 27 de ani, din Zorleni, condamnat în 2013 la închisoare cu suspendare pentru trafic de minori. Deşi se află în perioada de supraveghere, acesta ar fi ademenit-o pe minora de 13 ani, cu ştirea mamei acesteia. Mai mult, proxenetul o caută pe minora, aflată în sistem de protecţie, o şantajează şi îi solicită să se întoarcă acasă. Mai mult, atât mama, cât şi fiica au recunoscut că tânărul de 27 de ani ar fi lovit de mai multe ori minora, iar pe mamă ar fi ameninţat-o cu moartea.

În urma anchetei sociale efectuate, reprezentanţii primăriei Zorleni au constatat că mama celor cinci copii, după ce soţul a fost încarcerat, a avut relaţii de concubinaj cu mai mulţi bărbaţi, iar în prezent se afla într-o relaţie cu bărbatul care i-a ademenit fiica. 

Având în vedere situaţia femeii, reprezentanţii DGAPC Vaslui au dispus preluarea celor cinci minori şi includerea acestora într-un program de protecţie. În ciuda programelor de consiliere, minora de 13 ani prezintă grave tulburări de comportament, fugind în repetate rânduri din centrul în care se afla. Ultima oară, minora a dispărut luni, 30 octombrie. Există suspiciuni că fata este încurajată să fugă din centru chiar de bărbatul condamnat pentru trafic de minori. 

”Poliţiştii fac cercetări în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu minori, în cauză fiind doi suspecţi: fratele minorei şi persoana de 27 de ani. Minora a fugit în repetate rânduri din centrul în care a fost internată. Au fost cazuri când a fugit şi de trei ori într-o zi”, a precizat Silvia Manta, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vaslui.

În faţa poliţiştilor, minora, neagă că ar fugi la îndemnânul proxenetului de 27 de ani însă recunoaşte că se întâlneşte cu acesta doar pentru a se plimba.

După aproape 24 de ore de căutări, astăzi minora a fost identificată la domiciliul bunicii acesteia. Potrivit reprezentanţilor IPJ Vaslui, minora urmează a fi internată într-un centru dintr-o altă localitate. 

Între timp, mama fetei a apărut în emisiuni TV, anunţând că îşi doreşte recuperarea celor 5 copii. Femeia a recunoscut că până în prezent s-a prostituat, invocând că astfel a făcut rost de bani pentru a-şi creşte minori.  

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/minora-13-ani-ademenita-proxenet-stirea-mamei-femeia-ramas-copiii-cauza-prostitutiei-1_59f82bcf5ab6550cb8a87e16/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.