19.2 C
Vaslui
18 septembrie, 2024

Ministrul Energiei: Echipele de intervenţie ale operatorului de distribuţie DEER – Muntenia Nord au reuşit să reconecteze 4 posturi de transformare din zona Galaţi. Numărul utilizatorilor nealimentaţi este 24.089, în uşoară scădere

astăzi, 21:54

Ministrul Energiei anunţă că echipele de intervenţie ale operatorului de distribuţie (DEER – Muntenia Nord) sunt toate mobilizate în zona indundaţiilor din Galaţi iar în ultimele ore, au reuşit să reconecteze 4 posturi de transformare. Potrivit instituţiei, numărul utilizatorilor nealimentaţi este 24.089, în uşoară scădere. Ne aşteptăm ca în cursul nopţii şi mâine să putem reconecta un număr semnificativ de gospodării, precizează ministrul Sebastian Burduja.

”Echipele de intervenţie ale operatorului de distribuţie (DEER – Muntenia Nord) sunt toate mobilizate în zona indundaţiilor din Galaţi. În ultimele ore, au reuşit să reconecteze 4 posturi de transformare. Numărul utilizatorilor nealimentaţi este 24.089, în uşoară scădere. Intervenţiile în teren se fac în condiţii deosebit de grele, iar mai multe linii au fost retrase la solicitarea autorităţilor, tocmai pentru a proteja populaţia”, precizează Burduja.

El precizează că în total, 13 LEA 20kV sunt indisponibille.

”Ne-am coordonat pe parcursul zilei cu MAI-Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care ne-a pus la dispoziţie un utilaj special, o autoutilitară 8×8, relocată din zona Brăila, pentru a putea ajunge mai rapid în zona Pechea, la staţia de transformare afectată de inundaţii. Mulţumesc pentru sprijinul prompt! Ne aşteptăm ca în cursul nopţii şi mâine să putem reconecta un număr semnificativ de gospodării. Suntem alături de toţi cei care trec prin aceste clipe grele şi depunem toate eforturile posibile pentru a remedia problemele din teren în cel mai scurt timp. Mulţumesc tuturor lucrătorilor din sistemul energetic care continuă să îşi facă datoria!”, transmite ministrul Sebastian Burduja.

Localitatile afectate, potrivit Ministerului Energiei, sunt: Bujoru (partial), Băneasa, Moscu, Lunca Jorăşti, PTA SMA Draguseni, Cuza Vodă , Slobozia Conachi (partial), Izvoarele, Slobozia Conachi, Bereşti (partial), Pleşa, Vinderei Obîrşeni (Vaslui), Cavadineşti (partial), Grăpeni, Vădeni, Bereşti (integral), Cuca, Suhurlui, Rediu, Plevna, Pechea, Sat Lupele, Costachi Negri, Valea Mărului, Mîndreşti, Cudalbi, Griviţa, Corod, Brătuleşti, Blînzi, Piscu, Vameş, Suceveni, Măstăcani, Chiraftei, Drăculeşti.

Sursa: https://www.news.ro/economic/ministrul-energiei-echipele-interventie-operatorului-distributie-deer-muntenia-nord-au-reusit-reconecteze-4-posturi-transformare-zona-galati-numarul-utilizatorilor-nealimentati-24-089-usoara-scadere-1922405414002024092121733204

Ultimă oră

Același autor