de Mihaela NICULESCU

Loading...

Sărbătoare mare, ieri, la Șuletea. Sătenii au sărbătorit Ziua Recoltei, manifestare organizată de Primăria Șuletea, care în acest an l-a avut ca oaspete pe Petre Daia, ministrul agriculturii.

Pentru că vremea a fost nefavorabilă expunerii produselor agricole în aer liber oamenii s-au adunat la Căminul Cultural, unde au putut adresa întrebări ministrului. Printre problemele ridicate de săteni au fost cele privind subvențiile, nerespectarea contractelor de arendă, dar și gradul scăzut de accesare a fondurilor europene pentru sprijinirea producătorilor agricoli și fermierilor.

La Ziua Recoltei la Șuletea au fost prezenți Eduard Popica, prefectul județului Vaslui, Gigel Crudu, directorul Direcției Agricole Județene Vaslui, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Răzvan Arteni, directorul APIA Vaslui, dar și o delegație a comunei Cucoara din Republica Moldova, cu care este înfrățită de doi ani comuna Șuletea.

Ciprian Tamaș, primarul comunei Șuletea, a ținut să felicite producătorii agricoli și fermierii din Șuletea și a înmânat plachete celor mai gospodari dintre aceștia. De asemenea într-un cadru festiv a fost înmânat și titlul de cetățean de onoare lui Sorin Sergiu Chelmu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii și fost secretar general în guvernul Cioloș, care s-a implicat foarte mult în sprijinirea comunei. Vom reveni cu amănunte.

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/10/09/ziua-recoltei-sarbatorita-cu-mare-fast-la-suletea/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.