Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat, astăzi, la deschiderea celei de-a XV-a ediții a târgului târgului exozițional de zootehnie, tehnică agricolă și industrie alimentară “Expo Zoo Agroind” de la Vaslui. Demnitarul i-a felicitat pe fermierii vasluieni pentru munca depusă și i-a asigurat că, începând cu data de 16 octombrie, vor începe să primească prima parte de bani din subvenții.

“Ii salut pe toți făuritorii de hrană din România. Fermieri dragi, oameni cu palmele bătătorite de muncă, cu sudoarea uneori în gât, așteptând fie o intervenție a naturii, fie o intervenție din altă parte, din lumea administrativă. Peste tot în România, terenul este lucrat bine și cu rezultate bune. Meritul este, în primul rând, al fermierilor. Ei au cheltuit, ei muncesc, ei străbat cu gândul și cu fapta nevoile, ei dau țării hrana necesară pentru ca toți să ne bucurăm de ceea ce fiecare dintre noi își dorește și realizează în mod particular.

Loading...

Ce a făcut Guvernul până acum, știți deja. Eu vreau să vă spun ce va face de acum. Cum spuneam de fiecare dată, eu nu sunt omul promisiunilor, eu vin în fața dumneavoastră să mă decontez de programul de campanie, prezentat în perioada electorală de președintele partidului, Liviu Dragnea, Știți foarte bine când au venit subvențiile, dar vă spun acum, aici, că ieri, prin schița de rectificare a bugetului, agriculturii țării românești i s-a dat întreaga suma astfel încât, începând de pe data de 16 octombrie, vom începe să plătim avansurile pe plățile directe și, de la 1 decembrie, com începe să dăm plata finală, în termenii noștri cunoscuți, lichidarea. Astfel,  fermierii vor avea banii la timp ca să-și execute lucrările, pentru că în agricultură, ce nu poți face astăzi, mâine s-ar putea să fie prea târziu sau mult prea costisitor”, a declarat ministrul Agriculturii, în cadrul festivității de deschidere a târgului “Expo Zoo Agroind”.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/ministrul-agriculturii-petre-daea-prezent-la-deschiderea-expo-zoo-agroind

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.