Expo-Zoo Agroind, expoziție ajunsă la a V-a ediție, a fost deschisă în acest an de către ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a vizitat, timp de peste două ore, fiecare stand în parte și a discutat cu fermierii cărora le-a ascultat păsurile. La evenimentul organizat de Primăria Vaslui, Direcția Agricolă, Prefectura Vaslui și Oficiul pentru Ameliorare și Reproducere în Zootehnie au fost prezenți peste 80 de fermieri și producători de utilaje, în special din zona Moldovei.

Loading...

Fermierii agricoli din zona Moldovei, prezenți la cea de-a V-a ediție a expoziției anuale Expo-Zoo Agroind, au avut plăcerea și onoarea ca evenimentul să fie inaugurat de ministrul Agriculturii, Petre Daea. În discursul său de câteva zeci de minute, șeful agriculturii românești i-a felicitat pe organizatori și le-a dat asigurări participanților ca ministerul pe care-l conduce va fi alături de cei care dezvoltă afaceri în agricultură.

Vreau să-i salut de aici pe toți făuritorii de hrană din România și în mod special pe cei din Vaslui. Aici și în altă parte, peste tot în România, terenul este lucrat și este lucrat bine, cu rezultate bune. Meritul este în primul rând al fermierilor. Ei au cheltuit, ei muncesc, ei străbat cu gândul și cu fapta nevoile, ei dau țării hrana necesară. În Vaslui ați făcut foarte multe lucruri bune. Făcând o comparație cu anul 2002, când s-a semnat actul de naștere al acestei acestei platforme de exprimare, diferența este enormă”, a declarat ministrul Petre Daea.

Expo Zoo Agroind este cea mai mare acțiune de profil organizată în județul Vaslui și una dintre cele mai importante din zona Moldovei. ”De la an la an, ne dorim ca această acțiune să crească și să devină una emblematică la nivel regional și național. Primăria Vaslui va rămâne un partener al dumneavoastră, fermieri, expozanți și oameni care expun aici munca lor. Vă felicit și să nu uităm niciunii că din mâinile dumneavoastră rezultă, de fapt, hrana noastră cea de toate zilele, a noastră și a generației care vine”, a afirmat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

La rândul său, prefectul județului Vaslui, Eduard Popica, i-a asigurat pe fermierii vasluieni de sprijinul instituției pe care o conduce. ”Ceea ce se întâmplă aici este rezultatul muncii depline a unor oameni. Provenind dintr-o familie de zootehniști, cunosc fenomenul și vreau să vă spun că nu este ușor. Nu e simplu să te trezești la 5.00 dimineața și să ajungi acasă noaptea. Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, îi asigur pe fermierii vasluieni de tot sprijinul meu”, a spus Popica.

Prezent la deschiderea Expo Zoo Agroind, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, și-a manifestat dorința ca, în urma discuțiilor dintre agricultori și ministrul Agriculturii, să rezulte măsuri concrete ale Guvernului, care să vină în sprijinul fermierilor și al producătorilor agricoli. (Ionuț PREDA)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/09/08/ministrul-agriculturii-deschis-expo-zoo-agroind/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.