fbpx
2.2 C
Vaslui
vineri, 27 ianuarie, 2023

Ministerul Dezvoltării va finanța încă patru investiții în Huși și una în comuna Dragomirești

De către

Loading...

19 ianuarie 2023

Anunțul a fost făcut public miercuri, 18 ianuarie, de către Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care a precizat că a aprobat 174 de noi proiecte depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C5 – Valul Renovării și C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Potrivit acestuia, proiectele au fost depuse de autoritățile publice locale din 94 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din țară și au o valoare totală de 1.243.373.586,46 lei.

Astfel, prin Valul Renovării, au fost aprobate 115 proiecte, în valoare totală de 1.097.756.461,18 lei, depuse de 42 de autorități locale, pentru reabilitarea, modernizarea și eficientizarea energetică a unor instituții publice (instituții medicale, de învățământ, culturale, administrative) și a unor clădiri rezidențiale multifamiliale.

Prin Fondul Local, au fost aprobate 59 de contracte, în valoare de 145.617.125,28 lei, pe care autoritățile locale din 52 de unități administrativ-teritoriale le-au depus în vederea reabilitării și eficientizării energetice a unor instituții publice, extinderii unor sisteme de management integrat al traficului, precum și instalării unor sisteme de monitorizare video și mobilier urban inteligent.

Doar cinci din cele 174 de proiecte vizează UAT-uri din județul Vaslui, respectiv patru pe componenta Valul Renovării și unul pe componenta Fondul Local. Acestea au în vedere următoarele investiții:

Lista proiectelor aprobate pentru finanțare poate fi găsită pe site-ul

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/01/ministerul-dezvoltarii-va-finanta-inca-patru-investitii-in-husi-si-una-in-comuna-dragomiresti/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă

Robo Știri