Smiley

Loading...

În ciuda ploii care a căzut necontenit duminică, sute de huşeni au ales să înfrunte vremea de toamnă veritabilă. Au vizitat Târgul Meşterilor Populari, au gustat din sărmăluţele aburinde oferite de primarul Ioan Ciupilan şi s-au distrat pe cinste la spectacolul din Piaţa Tricolorului. Invitatul special din acest an a fost Smiley. Sărbătoarea oraşului s-a încheiat cu un foc de artificii.

Duminică, 8 octombrie, în ultima zi a sărbătorii Huşului, zeci de huşeni au încercat să mai profite de prezenţa meşterilor populari de pe aleea din faţa parcului Rodina. În ciuda unei ploi care nu s-a oprit toată ziua, au ieşit din case pentru a vizita Târgul Meşterilor Populari. În jurul orei 13.30, în cortul special amenajat pe aleea din faţa parcului, se făceau pregătiri intense pentru a-i servi pe trecători cu tradiţionalele sarmale. Se aranjau mese, se stabileau culoarele de intrare şi ieşire, pentru ca totul să se desfăşoare în ordine şi disciplină. O jumătate de oră mai târziu, zeci de huşeni erau deja aşezaţi la rând.

“Au fost pregătite aproximativ 30 de mii de sarmale, deci toţi huşeni care vin vor primi câte o porţie consistentă”, ne-a spus primarul municipiului Huşi, Ioan Ciupilan.

Ziua s-a încheiat cu un concert în Piaţa Tricolorului. Primii artişti care au urcat pe scenă au fost huşenii de la Ansamblul folcloric “Trandafir de la Moldova”. Tot la începutul spectacolului, primarul Ioan Ciupilan le-a adresat câteva cuvinte huşenilor care au înfruntat ploaia pentru a participa la spectacol.

“Huşenii sunt adevăraţi oameni, au venit şi pe ploaie să se distreze, şi vreau să vă mulţumesc pentru asta. În urmă cu câteva momente i-aţi avut în faţa dumneavoastră pe cei de la «Trandafir de la Moldova» care sunt adevăraţi maeştri, adevăraţi artişti care, ani la rând ne pregătesc copiii. Şi pentru că avem copii, în seara aceasta am oferit microfonul pentru a prezenta domnişoarei Ioana Adelina Ralea, un copil model, un geniu, să spunem, al Huşului: premiul întâi la faza naţională a Olimpiadei de Limba Franceză, doi ani la rând, în 2016 şi în 2017, premiul al III-lea la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză desfăşurată în perioada 25-30 septembrie, în Armenia, premiul întâi la Concursul Naţional de Traduceri Literare, ediţia 2016, premiul al II-lea la faza naţională, şi menţiune la faza internaţională a Olimpiadei de Lectură cu Abilitate. Îi voi înmâna o diplomă şi un mic premiu din partea Consiliului Local”, a spus edilul-şef care a mulţumit pe scenă şi sponsorilor evenimentului.

Unul dintre sponsori i-a oferit Ioanei Adelina Ralea un premiu pentru toată activitatea sa.

Au mai urcat pe scenă viceprimarul Huşului, Liliana Catargiu, deputatul PSD Aurel Căciulă, prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica, subprefectul Mircea Gologan, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu şi vicepreşedinţii instituţiei, Ciprian Trifan şi Vasile Mariciuc.

“Aceasta este echipa cu care m-am consultat şi m-am sfătuit mereu. Alături şi de alţi parlamentari care au fost, am reuşit să schimbăm, zic eu, faţa oraşului”, a spus edilul-şef.

La rândul său, preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a precizat: “Iată că pe o vreme destul de nepăcută, Toamna Culturală Huşeană a debutat şi reuneşte, chiar şi aşa, foarte mulţi huşeni. Mulţumesc autorităţilor pentru invitaţia de a participa la această manifestare. Tututor vă doresc o seară plăcută, pigmentată frumos de cei care produc actul cultural în faţa dumneavoastră”. “Domnule primar, vă felicit că aţi reuşit, din nou, să realizaţi acest eveniment, sunt convins că nu v-a fost uşor. În acelaşi timp, vreau să remarc faptul că aveţi cei mai frumoşi şi cei mai devotaţi oameni din judeţ pentru că, în pofida vremii de afară, iată ce mulţi huşeni s-au adunat aici. Vă urez la mulţi ani şi vă mulţumesc pentru invitaţie”, a declarat, la rândul său, prefectul Eduard Popica.

Smiley: “Numele oraşului dumneavostră, Huşi, sună foarte melodios!” 

Pe scenă au mai evoluat Ansamblul de dansuri “Hora Vasluiului” precum şi Adriana Ochişanu şi trupa Haiducii, artişti de muzică populară din Republica Moldova. În public, zeci de huşeni au încins hore, o dovadă a faptului că le-a plăcut.

Pe măsură ce se apropia momentul apariției lui Smiley, Piaţa Tricolorului devenea din ce în ce mai aglomerată. Huşeni de toate vârstele, de la patru sau cinci ani, şi până la cei trecuţi de prima tinereţe, au stat în ploaie pentru a cânta şi a dansa alături de Smiley, care şi-a început concertul în jurul orei 20.45. Timp de mai bine de o oră, artistul a cântat şi a dansat alături de publicul huşean, atmosfera fiind electrizantă. Huşenii au filmat şi fotografiat show-ul artistului, în timp ce cântau şi dansau alături de el.

“Un public minunat aici la Huşi, ştiţi toate versurile. Huşi – numele oraşului dumneavoastră sună extrem de melodios! Vă mulţumim că staţi în ploaie ca să ne vedeţi pe noi”, a spus Smiley.

Huşenii au spus, la unison, că spectacolul lui Smiley a fost unul reuşit. “Îmi place tare mult Smiley pentru că este un om pozitiv, care împarte bucurie în jurul lui, asta şi datorită pieselor sale care au mesaj. Mie una îmi dă o stare de bine când îi ascult muzica”, ne-a spus Ioana, o tânără de 17 ani.

“E vesel, am auzit şi melodiile lui la radio şi mi-au plăcut, chiar dacă am o vârstă. Îl văd şi în emisiunea de la televizor şi îmi pare un om serios şi profesionist”, ne-a spus o femeie de 65 de ani.

În timpul spectacolului, unul dintre sponsori a organizat o tombolă cu premii. În jurul orei 22, un foc de artificii spectaculos a pus punct final Zilelor Huşului. Evenimentele dedicate zilelor “oraşului dintre vii” au fost organizate de Primăria şi Consiliul Local, în colaborare cu Casa de Cultură “Alexandru Giugaru”.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/mii-de-sarmale-aburinde-si-un-show-marca-smiley-zilele-husilor-la-final/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.