Încă un nume de răsunet a părăsit închisoarea de la Vaslui, ultima ”stație” înainte de punerea în libertate, având în vedere regimul penitenciarului. Astfel, după fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, un alt concitadin a fost liberat condiționat. Este vorba despre fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov. Îmbrăcat într-o ținută sobră, Vlasov a fost reținut în declarații la ieșirea pe ușa penitenciarului. Întrebat cu ce gânduri a ieșit din închisoare, Vlasov a spus că se duce acasă la Iași, la familie.

Loading...

Întrebat de unul dintre jurnaliștii care-l așteptau la ieșirea din Penitenciarul Vaslui cine îl așteaptă acasa, Vlasov a răspuns: „Vorba lui Iordache: Altă întrebare!”.

La întrebarea cum se simte în libertate, Vlasov a răspuns scurt: „Liber”, iar întrebat care este primul lucru pe care îl va face, răspunsul dat jurnaliștilor a fost unul cât de poate de sec:”Vă spun La revedere!”.

Mihail Vlasov a fost așteptat la ieșirea din pușcărie de doi bărbați cu care a plecat într-o mașină roșie.

Magistrații Tribunalului Vaslui au decis, vineri, eliberarea condiționată a lui Mihail Vlasov, după ce au respins contestațiile depuse de procurori la decizia dată inițial de către Judecătoria Vaslui, pe 20 septembrie. Astfel, deși condamnat în total la cinci ani și opt luni de închisoare, Vlasov a executat efectiv doi ani de pușcărie.

Fostul președinte al Camerei de Comerț a României Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în data de 18 iunie 2015 de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, într-un dosar de trafic de influență.

Mihail Vlasov a fost prins în flagrant, în luna martie 2014, în timp ce primea 200.000 de euro de la un om de afaceri. În schimbul acestor bani, Vlasov i-ar fi promis acestuia că-și va folosi influența pentru a-i determina pe arbitrii de la Curtea de Arbitraj Comercial International să pronunțe o hotărâre arbitrală favorabilă acestuia.

Mihail Vlasov a fost condamnat și într-un al doilea dosar, la 2 ani de închisoare în noiembrie 2016, după ce a fost acuzat de procurii DNA că, în 26 februarie 2013, în calitate de președinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), i-a cerut unui deputat „să îi susțină interesele”, prin promovarea unui proiect de act normativ. Cele două pedepse primite de Vlasov au fost contopite, rezultând condamnarea finală de cinci ani și opt luni de închisoare.(Ionuț PREDA)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/11/04/mihail-vlasov-fostul-presedinte-al-camerei-de-comert-romaniei-fost-eliberat-din-penitenciarul-vaslui/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.