Loading...

DESCINDERI…O actiune a politistilor din Neamt a destructurat o grupare infractionalã specializatã în infractiuni de înselãciune prin metoda “Accidentul”. Oamenii legii au retinut astfel 8 persoane din judetele Neamt, Vaslui, Bacãu si Iasi. În acest caz, prejudiciul a fost de 41.000 de lei si 2.500 de euro, din care o parte a fost recuperat. Politistii au organizat o actiune de prindere în flagrant a trei dintre membrii grupãrii. La perchezitii, asupra acestora s-au descoperit 450 de euro si 12.586 de lei. Întreaga grupare infractionalã a fost retinutã si prezentatã apoi în fata judecãtorilor nemteni cu propunere de arestare preventivã.

Metoda “Accidentul” a început sã nu mai fie atât de prolificã pentru cei care o puneau în aplicare dupã ce, la sfârsitul sãptãmânii trecute, opt astfel de infractori au cãzut în mâinile politistilor. Actiunea a fost coordonatã de cãtre politistii nemteni si s-a desfãsurat în judetele Vaslui, Neamt, Bacãu si Iasi.
În urma perchezitiilor efectuate, opt persoane au fost retinute pentru 24 de ore si prezentate apoi în fata unui judecãtor de drepturi si libertãti. De asemenea, politistii au ridicat douã telefoane si au prins în flagrant un tânãr de 24 de ani în timp ce arunca, peste gardul unui penitenciar de maximã sigurantã, mai multe telefoane mobile folosite la comiterea faptelor. Conform rechizitoriului, cei opt infractori au comis 20 de astfel de infractiuni cu un prejudiciu total de 50.000 de lei. “La data de 2 noiembrie, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Neamt, cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale, au pus în executare 8 mandate de aducere, în judetele Neamt, Vaslui, Bacãu si Iasi. La activitãti au participat si luptãtori ai Serviciului pentru Actiuni Speciale si politisti de la Centrul de Retinere si Arest Preventiv Neamt, precum si de la Politia Municipiului Iasi. Persoanele vizate, dintre care 4 încarcerate, trei aflate sub mãsura preventivã a arestului la domiciliu si o persoanã aflatã în stare de libertate, sunt bãnuite cã, în perioada iulie – octombrie 2017, ar fi comis 18 infractiuni de înselãciune si tentativã de înselãciune, prin metoda ,,Accidentul”, cauzând victimelor un prejudiciu de 41.000 de lei si 2.500 de euro, din care o parte a fost recuperat de politisti. Politistii din Neamt au colaborat si cu politisti din Cluj si Bacãu, pentru probarea altor 2 astfel de infractiuni comise pe teritoriile acestor judete. De asemenea, în urma unei perchezitii domiciliare efectuate ieri, politistii au ridicat douã telefoane si mai multe înscrisuri. Anterior, la data de 21 octombrie, politistii au depistat în flagrant delict un bãrbat de 24 ani, în timp ce arunca peste gardul unui penitenciar de maximã sigurantã telefoane mobile, folosite la comiterea infractiunilor de înselãciune prin metoda “Accidentul”, precum si a altor bunuri interzise la detinere”, se aratã în comunicatul emis de Politia Românã. În aceeasi cauzã, în luna octombrie, politistii au reusit sã prindã în flagrant alti trei membri ai grupãrii infractionale imediat dupã comiterea a douã fapte de acest gen. În urma perchezitiilor desfãrsurate atunci, politistii au gãsit asupra celor trei persoane 12.586 de lei si 450 de euro.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/metoda-accidentul-si-a-gasit-nasul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.