Marchidan se zbate între viatã si moarte, cãlãul sãu se plimbã prin sat!

0

Loading...

DISPERARE… Mihãitã Marchidan este în continuare în stare criticã pe un pat de spital, conectat la aparate, în timp ce vãlenarul care l-a bãtut cu sãlbãticie si l-adus în aceastã stare se plimbã linistit prin comunã. Starea lui Mihãitã se complicã pe zi ce trece, spre disperarea mamei care a ajuns la capãtul puterilor. Medicii nu-l pot deconecta de la aparate, pentru cã nu coopereazã si riscã sã-l piardã. “Are lovituri puternice la cap, de aceea nu se trezeste. Zilele acestea a dobândit o infectie la plâmâni din cauza ventilatorului. Îi scad leucocitele, ceea ce face sã îi slãbeascã sistemul imunitar. Nici medicii nu stiu ce sã-i mai facã. Suntem disperati. Nu ne-a mai rãmas decât sã ne rugãm la Dumnezeu sã-si revinã”, a declarat mama tânãrului. De cealaltã parte, Gabriel Vizitiu, cel care l-a snopit în bãtaie, are tupeul sã spunã cã e nevinovat si cã a fost provocat de comportamentul victimei sale, sã sarã la bãtaie. Acesta a declarat oamenilor legii cã a încercat sã evite conflictul, dar a fost înjurat ca la usa cortului si tras afarã din taxi. De asemenea, agresorul a povestit cã nu si-a dat seama de gravitatea loviturilor aplicate lui Marchidan si a crezut cã acesta nu este chiar atât de grav rãnit. Totul ar fi pornit, potrivit acestuia, dupã ce victima a refuzat sã achite contravaloarea unei curse cu taxiul de la Clubul Cuba si pânã acasã. La coborâre ar fi spus ca toatã cursa sã fie achitatã de “prostii din spate”, fãcând referire la Gabriel Vizitiu si iubita acestuia. Chiar si asa sã fi fost, nimic nu-i scuzã comportamentul cu instinct de criminal!

Cãlãul din Vãleni de 19 ani are propria variantã despre noaptea în care l-a bãtut cu sãlbãticie pe Mihãitã Marchidan. Conform declaratiilor acestuia date în fata oamenilor legii, vinovat de conflict ar fi chiar victima care ar fi adresat cuvinte jignitoare si ar fi sãrit la bãtaie sã-l batã pe Gabriel Vizitiu si pe iubita acestuia. În fata anchetatorilor, tânãrul de 19 ani din Vãleni a povestit cã în dimineata respectivã, în jurul orei 4 dimineatã, a sunat un prieten, taximetrist, sã vinã si sã-l ia de la clubul Cuba. La sosire, a constat cã, pe scaunul din dreapta fatã, mai era o persoanã. S-au oprit în zona Cartier, unde Marchidan a coborât. Taximetristul i-a cerut sã achite contravaloarea cursei, dar acesta a refuzat. “Sã plãteascã prostii din spate”, ar fi spus Marchidan. Ar fi început apoi sã-l înjure pe Vizitiu si pe iubita acestuia apoi a deschis portiera din spate. În tot acest timp, agresorul ar fi încercat sã aplaneze conflictul si i-a cerut, de mai multe ori, sã-si vadã de treabã. Marchidan, aflat sub influenta bãuturilor alcoolice, ar fi refuzat si a sãrit la bãtaie. În acel moment, tânãrul vãlenar a iesit din masinã si si-a lovit adversarul. Din pãcate, dupã ce acesta a cãzut la pãmânt, s-a întors si l-a mai lovit, de douã ori, cu piciorul în cap apoi a plecat. A povestit politistilor cã nu si-a dat seama cã si-a lovit victima atât de tare mai ales cã, înainte de a pleca, aceasta pãrea constientã.

Taximetristul, martor la scena sângeroasã, la fel de vinovat ca agresorul

Potrivit soferului, Marchidan stãtea pe scaunul din dreapta si, desi linistit la început, pe parcurs a devenit artãgos si i-a adresat jigniri clientului de pe bancheta din spate. Odatã ajuns la destinatie, a coborât din autoturism, a deschis portiera din spate si a sãrit la bãtaie. A fost însã lovit de mai multe ori de bãrbatul din Vãleni si pus la pãmânt. Taximetristul sustine cã a încercat sã îi calmeze, însã cea care a avut cât de cât sorti de izbândã a fost iubita vãlenarului, care a intervenit. Dupã ce si-a doborât victima, vãlenarul a urcat în taxi, dar si-a dat seama cã, în timpul incidentului, i-a cãzut telefonul din buzunar. Gestul fãcut în continuare demonstreazã cã acesta a avut intentii criminale. Nervos, a coborât sã îsi ia telefonul si l-a lovit pe Lucian, din nou, cu picioarele. “Am mers sã vãd ce are, nu îi curgea sânge de nicãieri. I-am întors capul pe o parte sã nu se înece dacã vãrsa. A venit un vecin si mi-a zis sã îl duc la spital. I-am spus cã nu pot, eu am cãutat sã plec cât mai repede de acolo”, a povestit bãrbatul, care a declarat cã i-a fost fricã. Din acest motiv, Marchidan a rãmas în comã, pe stradã. Acolo a zãcut bãrbatul pânã la aproximativ 05.00 dimineata, când a fost descoperit de trecãtori, care au sunat la 112. La locul faptei au ajuns cadrele medicale si politia. O ambulantã l-a dus pe Lucian la SJU Vaslui. Din cauza rãnilor foarte grave suferite, medicii au decis sã cearã transferul acestuia la Iasi. A fost transportat cu un elicopter SMURD la Clinica Buco-Maxilo-Facialã din Iasi. Acolo a intrat de urgentã în operatie, care a durat peste 4 ore.

Mihãitã în stare criticã, mama la capãtul puterilor!

A trecut mai bine de o sãptãmânã de când Mihãitã Marchidan a fost bãtut crunt si este în comã într-un spital din Iasi. Sansele ca acesta sã îsi revinã scad de la o zi la alta, în timp ce medicii ridicã neputinciosi din umeri. Deocamdatã tânãrul este în continuare conectat la aparate, nu si-a revenit, iar medicii sustin cã acesta nu poate depãsi socul psihic si emotional suferit. Membrii familiei spun cã medicii au suspiciuni cã ar putea avea leziuni pe creier, care nu s-au putut observa în urma investigatiilor fãcute pânã acum. Familia tânãrului este disperatã si îl roagã pe Dumnezeu sã facã o minune. “E groaznic. Nu stiu ce i-au fãcut, l-au strâns de gât, l-au bãtut numai în cap. Nici doctorii nu stiu ce sã-mi mai zicã. Nu mai stiu ce-i cu mine. Doamne, dã-mi putere sã rezist. Copilul meu e nenorocit. Nu-si poate reveni. Are lovituri puternice la cap, care nu apar la tomografie. Îi sunt afectati neuronii. Creierul nu s-a oxigenat pentru cã a stat în agonie. A fãcut alte infectii si nu-l pot deconecta de la aparate. A umblat în toatã lumea asta, Italia, Spania, Anglia, si a venit în România sã mi-l omoare un nenorocit de la Vãleni. Sunt distrusã. Am ajuns la capãtul puterilor”, a declarat mama tânãrului.

“Omori un om pentru cã esti provocat?!”

Agresorul a declarat la audieri cã a fost provocat si se considerã nevinovat. Declaratia sa a stârnit un val de reactii, mai ales din partea membrilor familiei. “Omori un om pentru cã esti provocat?! Nu existã asa ceva! Bestia de om care mi-a nenorocit copilul se plimbã liber prin sat, ba chiar merge la muncã, iar noi suntem în pragul disperãrii pentru cã Mihãitã nu-si mai revine”, a declarat mama tânãrului. Explicatiile date de Gabriel Vizitiu nu justificã în niciun mod fapta sa, decizia judecãtorului de a-l pune sub arest la domiciliu, înfierând si mai mult familia victimei, care a lansat si un apel pe Facebook: “Acest individ a marcat viata verisorului nostru Mihãitã, care, dupã nouã zile, încã este în stare criticã în spital. În timp ce mama sa este sfâsiatã si niciun medic nu i-a oferit un calmant, nicio vorbã bunã, politia cicã i-a dat lui Gabriel Vizitiu arest la domicliu (pedeapsã pentru tentativã de omor si jefuire), dar noi am investigat si am aflat cã se plimba bine mersi prin satul sãu, Vãleni, din judetul Vaslui. Dragi români, haideti sã demonstrãm cã suntem uniti, haideti sã rãspândim vestea în toatã lumea, sã demostrãm cã ne-am sãturat de coruptia din România, sã demonstrãm cã suntem sãtui sã închidem ochii în fata criminalilor! Haideti sã ne manifiestãm cumva sã se facã dreptate! Azi a fost Mihãitã, mâine poate fi copilul, fratele sau poate chiar un vecin al tãu. Nu treceti cu vederea, suntem o familie îndureratã”.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/marchidan-se-zbate-intre-viata-si-moarte-calaul-sau-se-plimba-prin-sat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.