26.3 C
Vaslui
27 iulie, 2024

Managerul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni a demisionat la o săptămână după ce trei pacienţi au decedat, iar alţi 23 au ajuns la spital cu simptome digestive

De către

30 noiembrie 2023

Managerul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni, Ionel Carp, şi-a înaintat demisia din funcţie, după aproximativ zece ani în care a condus spitalul. În demisia înaintată la Primăria Murgeni, el nu precizează motivul demisiei.

Ionel Carp, manager al Spitalului de Psihiatrie din Mugeni, unitate medicală unde trei pacienţi au murit şi alţi 23 au ajuns la spital, cu simptome digestive, a demisionat din funcţie la o săptămână de la aceste incidente. Spitalul de Psihiatrie Murgeni se află în subordinea Consiliului Local, iar Ionel Carp conducea unitatea medicală de aproximativ zece ani. Primarul a precizat că atribuţiile managerului spitalului au fost preluate interimar de către directorul economic din Primăria Murgeni.

„Da, am primit această demisie. Nu motivat nici într-un fel, a fost un act unilateral de voinţă”, a declarat Eduard Cazacu, primarul orașului Murgeni, care a precizat că autorităţile locale nu au solicitat demisia managerului, în condiţiile în care nu s-a stabilit, oficial, care a fost cauza îmbolnăvirilor şi a deceselor.

„Nu i-am cerut nimic, pentru că nu au venit până în prezent toate analizele. Nu putem incrimina, nu putem lua o astfel de decizie în lipsa unor probe”, a spus primarul.

Până acum nu s-a stabilit cauza deceselor şi îmbolnăvirilor de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni.

„Există rezultate. Am văzut aceste rezultate, şi de la ANSVSA, şi de la noi. Rezultatele micro-biologice nu reflectă corelaţia acestor rezultate cu o posibilă toxiinfecţie alimentară, cel puţin din ce rezultate avem până în momentul de faţă. Adică, prezenţa unor bacterii care nu au semnificaţie atunci când sunt în număr mic, care se găsesc în mod obişnuit în aer, de exemplu… nu au semnificaţie deosebită. Mai aşteptăm şi alte rezultate şi de la anatomopatologi, să vedem dacă putem să le coroborăm şi să avem o posibilitate consolidată, împreună cu cei de la medicină legală”, a declarat ministrul Sănătății.

Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară transmisese, luni, o serie de rezultate parţiale ale probelor din alimentele consumate de pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde au fost înregistrate trei decese, acestea neindicând prezenţa unor toxine sau a unor bacterii periculoase care ar fi putut cauza decesul bolnavilor.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, datele au fost furnizate către Ministerul Sănătăţii care va corobora toate rezultatele, urmând să formuleze o concluzie în acest caz.

Sursa: http://www.monitoruldevaslui.ro/2023/11/managerul-spitalului-de-psihiatrie-din-murgeni-a-demisionat-la-o-saptamana-dupa-ce-trei-pacienti-au-decedat-iar-alti-23-au-ajuns-la-spital-cu-simptome-digestive/

Ultimă oră

Același autor