Mama care si-a abandonat bebelusul în curtea Bisericii din Husi, la un pas de închisoare!

0

Loading...

GRAV… Mama din Corni-Albesti, care si-a abandonat bãietelul nou-nãscut în curtea Bisericii Catolice din Husi, este la un pas de închisoare! Dupã un an de când a comis fapta, Crenguta Spânache, acuzatã de “abandon de familie”, riscã pânã la 3 ani de stat dupã gratii. Cu toate cã specialistii “Protectiei Copilului” au depus în tot acest timp eforturi pentru a o convinge pe femeie sã îl ia pe copil acasã, Crenguta a fost de neînduplecat. Femeia nu a vrut sã spunã nici mãcar cine este tatãl copilului. Fostul ei iubit sustine cã aceasta ar spune, dar nu stie nici ea cu cine a fãcut copilul.

Crenguta din Corni-Albesti, tânãra de 29 de ani, care, în septembrie 2016 si-a abandonat copilul abia nãscut pe o bancã din curtea Bisericii Catolice “Sfântul Anton de Padova” din municipiul Husi, îsi astepatã sentinta. Femeii i s-a întocmit dosar penal pentru “abandon de familie”, iar instanta Judecãtoriei Husi a rãmas în pronuntare. Crenguta Spânache riscã amendã penalã sau închisoare între 6 luni si 3 ani. Apropiatii spun cã asistentii sociali s-au strãduit sã o convingã pe femeia care mai avea acasã un copil de 6 ani, sã îsi îndrepte greseala si sã îl ia acasã pe nou-nãscut, însã aceasta nici nu a vrut sã îl priveascã. A spus cã nu are cu ce sã îl creascã. A refuzat sã spunã cine este tatãl bãietelului, însã fostul ei iubit sustine cã nici ea nu ar sti cu cine a conceput copilul. “Pe mine a vrut sã mã pãcãleascã. Eu eram în strãinãtate când a rãmas însãrcinatã, dar ea a falsificat cu pixul un buletin de analize, în care scria sãptãmânile de sarcinã. Mi-am dat seama si de aceea, ea, disperatã sã scape de copil, a fãcut aceastã mare prostie, de a-l abandona”, a spus fostul iubit al Crengutei. Crenguta mersese în acea zi la surorile catolice, cerându-le ajutor si exprimându-si dorinta ca acestea sã îi ia bãiatul. Întrucât i s-a recomandat sã se adreseze autoritãtilor, cãci soarta unui copil nu se poate decide la “mica întelegere”, femeia a iesit pe poartã si, în curtea Bisericii de alãturi, a abandonat copilul, plecând cãtre Corni-Albesti.

Mama îsi asteaptã pedeapsa!

De la data abandonului, Protectia Copilului l-a dat în plasament pe bãietelul abandonat, într-o familie care are mare grijã de el. Procurorii însã nu au lãsat lucrurile asa, ci au strâns probele în baza cãrora femeia este acuzatã de abandon de familie. “Sãvârsirea de cãtre persoana care are obligatia legalã de întretinere, fatã de cel îndreptãtit la întretinere, a faptei de pãrãsire, alungare sau lãsare fãrã ajutor, expunându-l la suferinte fizice sau morale, se pedepseste cu amendã sau închisoare de la 6 luni la 3 ani. Asa spune Legea. În acest caz va fi interesant de vãzut cum va hotãrî instanta sã solutioneze acest dosar. Cert este cã mama în cauzã nu a dorit sã revinã asupra deciziei de a abandona copilul în grija statului si nici nu a manifestat sentimente materne fatã de copil. A invocat lipsa posibilitãtilor materiale, faptul cã locuieste cu pãrintii în conditii precare, dar si cã mai creste singurã un copil”, au spus avocatii.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/mama-care-si-a-abandonat-bebelusul-in-curtea-bisericii-din-husi-la-un-pas-de-inchisoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.