Mai multi bârlãdeni, hoti de bijuterii în Spania, arestati! (FOTO)

0

Loading...

PERCHEZITII BÂRLAD Pe 7 august, în urma formãrii unei comisii rogatorii, au avut loc mai multe perchezitii în Bârlad. Politistii români si spanioli au reusit arestarea membrilor unei grupãri infractionale de criminalitate itinerantã care au comis numeroase furturi din magazine, din diferite provincii din Spania (Madrid si Guadalajara). Cei cinci bârlãdeni, dintre care doi sunt deja arestati în Spania iar trei au fost retinuti pe 8 august la perchezitii, sunt bãnuiti cã, în perioada 2015 – 2017, ar fi pãtruns prin efractie în incinta unor magazine de comercializare a bijuteriilor si cã ar fi fortat seifurile cu echipamente autogen. La perchezitiile efectuate pe 8 august s-au gãsit numeroase bijuterii de aur dintre cele furate si au fost ridicate mai multe documente.

În urma cooperãrii dintre Politia Românã si Politia Judiciarã din Spania, au fost arestati cinci bârlãdeni, membrii unei grupãri infractionale specializate în furturi din magazine de bijuterii.

„Pe parcursul mai multor luni de zile, Politia Românã si Politia Judiciarã din Spania au desfãsurat activitãti în comun, astfel cã, în cursul lunii august 2017, s-a reusit arestarea membrilor unei grupãri infractionale de criminalitate itinerantã care a comis numeroase furturi din magazine, din diferite provincii din Spania (Madrid si Guadalajara). Membrii grupãrii sunt bãnuiti cã, în perioada 2015 – 2017, ar fi pãtruns prin efractie în incinta unor magazine de comercializare a bijuteriilor si cã ar fi fortat seifurile cu echipamente autogen. Pe parcursul anchetei desfãsurate în Spania, s-a apreciat necesarã efectuarea unor acte de urmãrire penalã si pe teritoriul României. Astfel, în cursul lunii iulie 2017, politisti din cadrul Brigãzii Provinciale de Politie Judiciarã a Inspectoratului General de Politie din Madrid si din cadrul Brigãzii Provinciale de Politie Judiciarã a Comisariatului Provincial de Politie din Guadalajara si de politisti ai Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Române si cei de la Serviciul de Investigatii Criminale al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, au desfãsurat mai multe activitãti, ce au fãcut obiectul unei comisii rogatorii internationale formulate de Judecãtoria de Instructie nr. 1 din Guadalajara. Sub coordonarea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, au fost efectuate cinci perchezitii domiciliare, în judetul Vaslui. În urma perchezitiilor, au fost ridicate mai multe documente si bunuri (bijuterii din aur) ce aveau legãturã cu cauza.”, precizeazã Inspectoratul General de Politie Român, într-un comunicat pus pe site-ul www.igpr.ro.

Printre cei bãnuiti si care au mandat de aducere în fata judecãtorilor spanioli, se aflã Lucian Munteanu, din Bârlad, care a primit pe 8 august urmãtoarea sentintã: „Constatã îndeplinite de cãtre autoritatea românã, ca urmare a împuternicirii acordate de cãtre autoritatea judiciarã spaniolã, a demersurilor solicitatede aceasta , în sensul notificãrii la data de 08.08.2017 , cãtre numitul Munteanu Lucian, a hotãrârii executorii nr. 126/2017, pronuntatã de d-na judecãtor Judith Minguez Lopez de la Judecãtoria de Instructie nr. 4 Figueres. Definitivã.”

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/mai-multi-barladeni-hoti-de-bijuterii-in-spania-arestati-foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.