Magistrații de la Judecătoria Vaslui au dispus, astăzi, eliberarea condiționată a avocatului ieșean Mihail Vlasov, fost președinte al Camerei de Comerț Industrie și Agricultură a României, condamnat la închisoare cu executare pentru fapte de corupție, aflat în detenție la Penitenciarul Vaslui.

Loading...

Decizia instanței vasluiene nu este definitivă, ea putând fi atacată de DNA în termen de trei zile de la comunicare.

Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv în luna iunie a anului 2015, de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Inițial, Vlasov fusese  condamnat în februarie de Curtea de Apel București la 4 ani închisoare cu executare, însă instanța supremă a admis apelul declarat de DNA și a mărit pedeapsa la 5 ani închisoare. Vlasov a fost găsit vinovat pentru trafic de influență după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție, imediat după ce primise 200.000 de euro de la un om de afaceri.

Ulterior, Vlasov a fost judecat într-un alt dosar, fiind acuzat de dare de mită, după ce a făcut presiuni pe lângă un parlamentar pentru ca instituția Registrului Comerțului să fie trecută, printr-o lege, din subordinea Ministerului Justiției în cea a Camerei de Comerț și Industrie a României, pe care Vlasov o conducea. În cel de-al doilea dosar, Mihail Vlasov a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare. Cele două condamnări au fost contopite, rezultând o pedeapsă finală de 5 ani și 8 luni de închisoare. El a executat doi ani și trei luni în regim penitenciar, a stat o lună în arest preventiv și alte două luni în arest la domiciliu. (G.P)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/09/20/magistratii-vasluieni-au-dispus-eliberarea-conditionata-lui-mihail-vlasov/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.