14.7 C
Vaslui
23 aprilie, 2024

Lucerna, motivul unei bătăi crunte între un jandarm din Vaslui și vecinul său de tarla

20 de secunde ago

CONFLICT… Un bărbat în vârstă de 67 de ani, din municipiul Vaslui, a ajuns la spital după ce a fost victima unei bătăi crunte. Incidentul a avut loc miercuri, pe 31 mai, în comuna Cozmești, iar agresorul este un tânăr în vârstă de 29 de ani, angajat al Jandarmeriei Vaslui. Cei doi s-au luat la bătaie după ce victima, pe nume Constantin Popa, i-a reproșat jandarmului că i-a cosit lucerna de pe terenul său. Scos din sărite de bărbat, Ștefan E. și-ar fi pus niște mănuși speciale pe mâini și s-ar fi năpustit asupra vecinului său de tarla, cu pumnii și picioarele, până când l-a lăsat în stare de inconștiență. Victima spune că jandarmul face ce vrea în comuna Cozmești și nimeni nu ia nicio măsură. S-au făcut nenumărate plângeri la poliție pentru tulburare de posesie, s-au întocmit și dosare penale, însă cercetările bat pasul pe loc, iar sancțiunile pecuniare întârzie să apară.

Conflictul dintre cei doi este mai vechi, bătrânul povestind că, anul trecut, jandarmul ar fi păscut oile pe pământul său: “el ziua e la lege, iar noaptea, hoț. O afirm pe propria răspundere! Băiatul meu l-a prins noaptea pe câmpul meu păscând oile cu taică-su. Ăsta nu e un furt pe proprietatea mea? Am făcut sesizare la Poliție, îl judecă Parchetul Militar, dar el continuă cu teroarea aceasta asupra noastră. Avem trei dosare cu el, acum urmează al patrulea. Am o sută și ceva de imagini cu oile și vacile lui în proprietatea noastră. A intrat cu oile pe proprietatea mea anul trecut și mi-a zis . Am făcut o grămadă de plângeri, dar niciodată nu i-a dat un leu amendă. Și ei (n.r. jandarmul și tatăl lui) tot continuă cu intimidările”, a povestit Constantin Popa.

“Îmi dădea numai cu pumnii, avea niște mănuși de jandarm, ca să nu lase urme”

Pe 31 mai, conflictul dintre cei doi a degenerat. Totul a pornit din cauza unei suprafețe de teren pe care Constantin Popa o cultivă de mai bine de zece ani, însă care este revendicată și de jandarm: “el a cosit bucata de teren din fața mea, pe care eu o cultivam. M-am dus și i-am spus să nu cosească, pentru că-i al meu pământul. I-am zis . Dar el s-a dat lângă mine, m-a întrebat . Și jap! Mi-a dat una, m-a trântit jos și dă-i bubuială (n.r. lovituri). Nu am crezut că mă lovește. Mi-a dat una în față, am amețit și am căzut jos, apoi mi-a dat cu picioarele în partea stângă și în partea dreaptă. Am țipat după ajutor, dar nu a venit nimeni. Mi-am revenit cu chiu cu vai și, când m-am ridicat în picioare, a început să mă lovească din nou. Îmi dădea numai cu pumnii, avea niște mănuși de jandarm, ca să nu lase urme. Nu s-a băgat nimeni, le e frică de ei, că sunt oameni răi, cu antecedente penale, chiar dacă văd, nu se bagă. Oamenii aceștia vor să stăpânească totul prin forță. Ne este frică să ne mai ducem pe pământul nostru. Am ajuns să mă bubuie cineva la vârsta asta de aproape 70 ani, când am diabet, hipertensiune și altele”, a povestit bătrânul.

Varianta jandarmului: ar fi fost atacat cu furca de către bătrân

Pentru că nu avea telefonul mobil la el, bărbatul s-a ridicat și a plecat pe jos, doi kilometri, până acasă. Între timp, jandarmul a sunat la 112 și a anunțat că a fost atacat cu furca de Constantin Popa. “Tata luase furca cu el pentru a se apăra de cei șase-șapte câini ai jandarmului, care umblă liberi prin zona respectivă. Mi-a zis că i-a vorbit frumos și că nu ar fi riscat așa ceva, cunoscându-și limitele fizice și cunoscându-l ca fiind agresiv. Cum să atace un bătrân un jandarm antrenat care pe deasupra mai era și însoțit de un angajat de-al său? Când a ajuns tata acasă, mama a sunat la 112, dar nu au trimis un echipaj de poliție, avându-se deja la cunoștință că tatăl meu ar fi fost agresor. Tatăl meu nu a vrut să solicite, în acel moment, salvarea deoarece voia să își aducă vitele din câmp acasă, să nu le lase peste noapte pe deal. Apoi, mama m-a sunat pe mine și atunci m-am dus acasă, să văd ce s-a întâmplat. Am sunat la 112 și de data aceasta a fost trimis un echipaj de poliție. Spre seară, în jurul orei 20:00, tatăl meu s-a simțit rău și a solicitat o ambulanță, care l-a dus la spitalul județean pentru investigații. În acest moment, așteptăm rezultatele analizelor”, a povestit fiul bătrânului.

Două dosare, unul la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași

În urma incidentului de zilele trecute, polițiștii vasluieni au întocmit dosar penal pentru amenințări, în timp ce cauza privind agresiunea a fost înaintată, spre competenta soluționare, Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași. “La data de 31 mai 2023, ora 17.02, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 67 de ani, din municipiul Vaslui, ar fi fost agresat în zona unui teren agricol din localitatea/comuna Cozmești, județul Vaslui. Odată cu sesizarea a fost indicat și un prezumtiv autor, bărbat în vârstă de 29 de ani, din municipiul Vaslui. Totodată, bărbatul de 29 de ani a formulat plângere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, precizând că, în aceeași zi, 31 mai 2023, bărbatul de 67 de ani, având în mână o furcă, l-ar fi amenințat cu moartea. Având în vedere calitatea prezumtivului autor, cauza privind agresiunea a fost înaintată, spre competenta soluționare, Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași. În cauza privind amenințarea a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare, cercetările urmând a fi efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/lucerna-motivul-unei-batai-crunte-intre-un-jandarm-din-vaslui-si-vecinul-sau-de-tarla/

Ultimă oră

Același autor