20.5 C
Vaslui
27 iulie, 2024

Lovitură grea pentru liberalii vasluieni! Patronul Radical Grup a părăsit partidul

Astăzi, Ionel Sandu, patronul SC Radical Grup Vaslui, președintele oamenilor de afaceri liberali, un nume greu al Organizației Județene a PNL Vaslui a părăsit partidul, dându-și demisia din toate funțiile deținute, dar și din calitatea de membru. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a omului de afaceri, care declară că nu se mai regăsește în PNL, se declară dezamăgit de modul în care se face politică, nu în interesul cetățeanului, ci ”doar pentru interesul propriu al unora sau altora”. ”Toate gândurile, ideile mele, tot zbuciumul meu pentru a face ca Vasluiul să beneficieze de investiții, de locuri de muncă nu interesa pe nimeni”, a precizat omul de afaceri.

Însă, întreaga sa declarație o puteți citi mai jos:

”Sunt momente în viață în care plecăm pe un anumit drum. La un moment dat, ajungem la o răspântie și alegem un alt drum. Și tot așa înainte… Totul în viață este despre alegeri.Timp de 27 de ani, am ales să fac afaceri, am fugit de politică, simțeam că trebuie să mă concentrez pe afacerea mea, să fiu bun, performant, util comunității. Familia mea nici nu ar fi fost de acord, pentru că afacerile îmi consumau mare parte din timp și ajungeam să petrec destul de puțin timp cu cei dragi.

Cu un an în urmă, am făcut o altă alegere. După atâția ani de stat pe tușă, am simțit că este de datoria mea de cetățean, de om al Vasluiului, să intru în teren, în politică acolo unde se iau deciziile pentru oameni. Am ales să intru în partidul care am spus mult timp că mă reprezintă, ca om de afaceri, Partidul Național Liberal. Și, acum, după un an ca liberal, am realizat că nu am reușit să fac nimic din gândurile, din ideile pe care le aveam, în folosul cetățeanului. Încă de la începutul intrării mele în politică ,vreau să vă spun că am primit multe înjurături, pe care le-am dus cu stoicism, deși nu eram eu vinovat de modul în care este condusă țara. Am considerat, ca om de echipă, că trebuie să fiu alături de partid și la bine și la rău. Dar, nu a fost așa. Cum să fac să conving mediul de afaceri că putem face ceva împreună, cum să conving investitorii din Vaslui să facă politică, câtă vreme de la an la an cei care conduc țara asta au pus alte dări și biruri, de au îngenuncheat mediul de afaceri? Nu am avut nicio șansă.

A fost, pe urmă, un proiect de suflet de-al meu, Luna Diasporei Vasluiene. Un proiect în care am crezut și cred și pe care îl voi susține , chiar de nu voi mai face politică. Diaspora, merită respectul nostru. După acest episod, am realizat că nu mă regăsesc în Partidul Național Liberal, toate gândurile, ideile mele, tot zbuciumul meu pentru a face ca Vasluiul să beneficieze de investiții, de locuri de muncă nu interesa pe nimeni .

Nu am cerut nimic în schimb, doar am crezut că putem face o politică în interesul cetățeanului, nu doar pentru interesul propriu al unora sau altora.Dar, m-am înșelat. Am crezut și cred că, după o viață trăită în mijlocul vasluienilor, pot aduce un plus de valoare urbei, am fost în lumea largă, am văzut ce se petrece acolo și am dorit ca ideile de acolo să le aduc și acasă. Din păcate, nu mai pot emigra, am o vârstă și voi rămâne acasă, însă modul în care se pun lucrurile în politică este departe de ceea ce-și dorește cetățeanul. Mult prea departe.

Vreau să-i împărtășesc fiului meu toată dragostea pentru aceste locuri în care m-am născut și m-am format, să-i insuflu dragostea de România. Vreau un alt viitor pentru copiii noștri. Spunând toate aceste lucruri, vreau să anunț public că, începând de astăzi, 29 noiembrie, mi-am depus demisia din toate structurile de partid și din calitatea de membru. Foștilor mei colegi le doresc mult succes pe mai departe. Atât timp cât nu m-am regăsit acolo, nu putem continua împreună. Îi asigur că nu voi avea niciun cuvânt de rău la adresa lor, iar vasluienilor le transmit că vor găsi în mine, în continuare, același om dedicat comunității, voi critica lucrurile care nu sunt bune și voi scoate la iveală ceea ce se face bine. Cu prietenie, Ionel Sandu ”

Sursa: http://www.ziaruldevaslui.ro/lovitura-grea-pentru-liberalii-vasluieni-patronul-radical-grup-a-parasit-partidul/

Ultimă oră

Același autor