Liberalii vasluieni au avut ședință mare și demult anunțată ieri, de Comitet Județean și ceva, numai că nu are de ce să vă intereseze. Nu-i mai interesa nici pe ei la câteva minute după, când au susținut o conferință de presă în care s-a vorbit doar despre incidentul din Consiliu Local Huși, unde o consilieră de-a lor a fost numită „animală” de către primarul pesedist, după ce, la rândul său, l-a numit „prost”. Totul a fost mutat politicianist, pe prințipuri de onoare nereperată, către opoziția față de PSD-ul lui Mitică Buzatu, inclusiv conducerea uitând de ce s-au adunat acolo, ca într-o scenetă comică caragialească. „ – Da, domn’ judecător, onoarea mea, săru’ mâna, nereperată, cum rămâne? – Las’ că ţi-o reperează domn’ Mitică!”.

Loading...

Liberalii vasluieni de frunte s-au întâlnit miercuri într-o mare ședință de unde a reieșit că nu a rezultat nimic. Dacă trebuia să fie o ședință de partid importantă la organe, de conducere, Comitetul Județean și ceva fiind cel mai mare, conferința de presă de după, anunțată în urmă cu o săptămână, a fost doar despre incidentul din ziua precedentă din ședința Consiliului Local Huși în care o consilieră de-a partidului a fost numită „animală” de către primarul pesedist, după ce, la rândul său, l-a numit „prost”. “Reclamanta”, Cătălina Popa, apropretară, fostă derectoare de feleală bancară, fomeie cu morav și princip, care a fost jicnită în demnitatea sa feminină de către “prevenitul” Jean Ciupilan, primar și comersant mascat, a fost etichetată prin esprimare cu apelativul de, respectiv, „nesimțită”, după ce nu putuse ca să se abțină să comunice ceea ce credea, și anume că susnumitul Jean Ciupulan este, respectiv, „prost”.
„Eu sunt o fomeie sârmană, Dumnezeu mă ştie cum mă chinuiesc pentru o pâine… Poci să jur că sunt curată la sufletul meu! Reclam, pardon, onoarea mea, care m-a-njurat. Onoarea mea, domn’ judecător, care m-a-njurat dumnealui, pardon facu-ţi şi dregu-ţi, şi mi-a spart clondirul, că nu vrea să-mi plătească… (Cu obidă.) Că eu sunt o fomeie sârmană, şi e păcat!”. Vă mai amintiți piesa lui Caragiale „Justiție”? Ei, cam așa a fost miercuri în conferința de presă a liberalilor, ce-i drept fără clodirul de mastică, deși ar fi prins bine tuturor, unora pentru că erau prea înflăcărați, liberalii, altora pentru că erau prea plictisiți, presa.
Reclamanta Cătălina Popa o tot trăgea cu onoarea sa lezată de premar prin exprimare, mințind politicianist atunci când a fost întrebată dacă a fost prima care a început scandalul numindu-l pe primar „prost”. „Am spus că a fost prost informat”, spune reclamanta, chiar dacă în înregistrare se distinge clar întreaga exprimare incriminatoare. Iar șefii săi de partid au găsit de cuviință să uite o întreagă ședință de partid, despre care spuneau că e importantă, la cel mai înalt nivel, pentru a intra în această piesă.
Ceea ce denotă următorul aspect, căruia toată lumea, presă, dar mai ales conducere de partid, PNL, nu i-a dat nicio importanță: ședința peneliștilor a fost atât de importantă încât a fost bătută la popoul gol de evenimentul zilei. Fără de voie și mai ales fără de minte, liberalii vasluieni au mărturisit miercuri, în fapt de seară, publicului vasluian că ședința Comitetului Județean și ceva al filialei nu are nici cea mai mică importanță pentru el, publicul.
Carevasăzică, ca să ne revenim în firile și firele noastre, chestia e aiuritoare, dacă stai să te gândești bine. Dar cine dracu mai face asta astăzi?! Pentru că, în pornirea lor justițiară, însăși liberalii, cu dom’ Nelu în frunte, au putut ca să recunoască că tot ceea ce s-a stabilit în ședința amintită nu are nici cea mai mică importanță pentru publicul cel mare, de vreme ce nu au transmis, prin sentiment și rațiune, nimic marelui public vasluian…
Totul a fost mutat politicianist, pe pretinse prințipuri de onoare nereperată, către opoziția față de PSD-ul lui Mitică Buzatu, care ar încuraja în partid purtări precum ale lui nea Jean, inclusiv conducerea uitând de ce s-au adunat acolo, ca într-o scenetă comică caragialească. „ – Da, domn’ judecător, onoarea mea, săru’ mâna, nereperată, cum rămâne? – Las’ că ţi-o reperează domn’ Mitică!”.

Oare ce s-o fi discutat, totuși, la ședința celor mai mari liberali din județ? Dar pe cine intersează?! Nici măcar pe ei… Aceasta este politica locală și acesta este un partid, PNL, care vrea să câștige alegeri în județul Vaslui…

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.