La loc comanda! Se reia concursul pentru șefia Poliției Locale Bârlad

0

La o lună de la scoaterea la concurs a postului de director executiv al Poliției Locale Bârlad, care a fost anulat „grație” unei greșeli din anunț, Primăria Bârlad a reluat întreaga procedură. De această dată, a fost eliminată condiția potrivit căreia doritorii trebuie să fi absolvit Academia Militară ori Academia de Poliție.

Loading...

În prezent, funcția de director executiv al Poliției Locale Bârlad, serviciu public aflat în subordinea Consiliului Local, este ocupată cu interimat de Constantin Olariu, șeful Biroului Rutier. Situația datează de la începutul lunii iunie, adică de la pensionarea pe caz de boală a lui Vasile Rădoi, cel care a condus Poliția Locală Bârlad încă de la înființare, în anul 2005.

Pentru că orice interimat trebuie să ia sfârșit, iar postul de conducere să fie ocupat cu forme legale și nu din dispoziția primarului, pe 15 septembrie, s-a anunțat concursul. Numai că, din cauza unei greșeli de formulare, privind condițiile de studii ce trebuiau îndeplinite de candidați, Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) a anulat procedura și a dispus reluarea ei. Asta taman când se terminase perioada de înscriere, iar la Serviciul Resurse Umane din cadrul primăriei fuseseră depuse trei dosare: Vasile Chelaru, fostul șef al Poliției Municipale Bârlad, Nicolae Arion, fost angajat al Garnizoanei Bârlad, și Cătălin Artene, fost angajat al Ministerului Apărării Naționale.

„Eroarea” din anunț, intenționată sau nu, se referă la faptul că doritorii postului de director executiv erau obligați să îndeplinească anumite condiții specifice, în sensul că trebuiau să aibă studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul științe sociale sau în domeniul științe inginerești, sau să fie absolvenți ai Academiei Militare ori ai Academiei de Poliție. Condiția legată de absolvirea cursurilor Academiei Militare ori ale Academiei de Poliție nu este legală, așa că ANFP a dispus anularea concursului, eliminarea condiției restrictive și reluarea procedurii.

Noul anunț referitor la concursul pentru ocuparea funcției de conducere a fost publicat pe 20 octombrie, pe site-ul ANFP, urmând ca aspiranții să-și depună dosarele la sediul instituției din capitală în termen de 20 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, partea a III-a. Examenul este programat pentru 22 noiembrie, de la ora 10, la sediul Primăriei Bârlad, urmând ca interviul să aibă loc în termen de cinci zile lucrătoare.

Se vor putea înscrie numai persoanele care îndeplinesc condițiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999, privind Statutul funcționarilor publici (r2), cu modificările și completările ulterioare, inclusiv să nu fi fost destituite dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii șapte ani, să nu fi desfășurat activitate de poliție politică, astfel cum este definită prin lege, și nici să nu fi fost condamnate pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului sau contra autorității, de serviciu sau în legatură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care le-ar face incompatibile cu exercitarea funcției publice, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

În ceea ce privește condițiile specifice, pe lângă cele legate de studiile universitare absolvite (enumerate mai sus), candidații trebuie să aibă și studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administrației publice, managementului ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, în condițiile legii. Nu în ultimul rând, cei interesați trebuie să aibă o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice de minimum trei ani.

Sursa: http://obiectivvaslui.ro/la-loc-comanda-se-reia-concursul-pentru-sefia-politiei-locale-barlad/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.