Kanal D a denigrat orașul, vasluienii au sesizat CNA

2

După ce le-a fost denigrat într-un mod grosolan orașul într-un așa-zis reportaj al postului de televiziune Kanal D, fiind înfățișat ca paradisul golanilor și găștilor de cartier, vasluienii nu și-au arătat indignarea doar pe rețelele de socializare, dar au sesizat și Consiliu Național al Audiovizualului. Pentru aceste gesturi au fost apreciați de prefectul Eduard Popica, care a cerut ajutorul presei vasluiene pentru contracararea unor asemenea derapaje ale presei naționale.

Loading...

„Să nu lăsăm astfel de articole sau emisiuni să ne denigreze județului”, a cerut, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Eduard Popica, cu referire la așa-zisul reportaj al postului de televiziune Kanal D în care municipiul Vaslui (mai exact, trei cartiere) era înfățișat ca un paradis al golanilor și găștilor de cartier. Popica a cerut sprijinul presei vasluiene în contracararea unor asemenea derapaje ale presei naționale, apreciind mai ales gesturile unor vasluieni care, în afară de a-și arăta indignarea față de reportajul tendențios al celor de la Kanal D pe rețelele de socializare, au sesizat și Consiliu Naționale al Audiovizualului. Prefectul a vorbit, de asemenea, și despre o intenție a Primăriei în acest sens, lucru neconfirmat de secretarul instituției, Eduard Lăcătuțu, care a spus că nu s-a făcut nimic la nivel oficial.
Reamintim că la mijlocul acestei luni, în cadrul unei emisiuni informative, postul de televiziune Kanal D a difuzat un așa-zis reportaj în care se vorbea despre municipiul Vaslui ca fiind „pe locul 3 în totul celor mai periculoase locuri din România”.
„Vaslui, pe locul 3 în topul celor mai periculoase locuri din România. Băiețașii de cartier au vrut să îi spargă mașina lui Ștefan Stroe. «Dacă ești de la Kanal D, crezi că nu-ți sparg mașina?»”, era numele materialului video redat de post la o oră de vârf. Din mărturiile celor care au avut de-a face cu reporterul, acesta s-a postat în fața blocurilor, după ce le-a spus oamenilor că îi va ajuta la reabilitarea clădirilor. Simpli trecători sau cei care doar stăteau de vorbă pe stradă au devenit martori sau vinovați într-o poveste trunchiată în care „la montaj” cei de la Kanal D au păstrat doar ce le-a convenit și adeverit halucinanta ipoteză. „Să știți că, într-adevăr, este un loc periculos și vă sfătuiesc să încercați să-l ocoliți”. Este una dintre frazele cele mai „tari” ale materialului video. „Amenințările sunt la ordinea zilei”, „Aici au loc adevărate lupte de stradă între grupări. Seară de seară, zona devine un adevărat teatru de război”, „Ei, în general, ies seara. Atunci încep scandalurile, agresiunile împotriva celor care îndrăznesc să treacă pe aici”, „Găștile sunt formate din tineri duri, gata să atace pe oricine”, „Cine nu este de-al lor le este dușman și atunci, credeți-mă, este în pericol”, sunt alte descrieri pe care le utilizează Ștefan Stroe, “neînfricatul corespondent de război” al celor de la Kanal D ajuns în municipiul Vaslui.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.