13.4 C
Vaslui
25 aprilie, 2024

Judoka Asley Gonzalez, aur pentru România la Openul European de la Roma

Sportivul român de origine cubaneză Asley Gonzalez a cucerit medalia de aur în limitele categoriei 100 kg, duminică, la Openul European de judo de la Roma.

Fostul campion mondial a trecut în optimi de azerul Adil Karimli, în sferturi l-a învins pe italianul Enrico Bergamelli, în semifinale a câştigat în faţa germanului Falk Petersilka, iar în finală s-a impus în faţa britanicului Harry Lovell-Hewitt.

Celălalt sportiv român participant la această categorie, Eduard Şerban, a fost învins în primul tur de italianul Daniele Accogli.

La +100 kg, Mircea Croitoru l-a întrecut în optimi pe portughezul Vasco Rompao, însă a pierdut sfertul de finală cu spaniolul Irinel Vasile Chelaru Grigoraş.

Cu o medalie de aur, România s-a clasat pe locul 10 în ierarhia pe naţiuni la Roma. Primul loc a fost ocupat de Franţa, cu 3 medalii de aur, 3 de argint şi 5 de bronz, urmată de Germania, 2-3-1, şi China, 2-1-2.

Urmărește România Liberă pe

Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute astăzi sesizarea depusă de USR şi Forţa Dreptei în legătură cu legea care obligă producătorii agricoli…

Sursa: https://romanialibera.ro/sport/alte-sporturi/judoka-asley-gonzalez-aur-pentru-romania-la-openul-european-de-la-roma/

Ultimă oră

Același autor