19.7 C
Vaslui
25 aprilie, 2024

Judeţul din România unde zeci de localnici au sunat la 112 pentru a-şi găsi maşinile, după ce au uitat unde le-au parcat

Aproximativ 70% din maşini raportate ca fiind furate din judeţul Vaslui nu au fost, de fapt, furate. În realitate, ele erau exact unde au fost lăsate, însă proprietarii au uitat locația acestora, aşa că au sunat la 112.

Dintr-un total de aproape 3.000 de furturi auto raportate în ultima perioadă la Vaslui, mai bine de 70% s-au dovedit a fi doar neglijența sau neatenția proprietarilor de maşini.

„Acestea sunt sesizate ca furt de auto, dar sunt generate de greșelile persoanelor vătămate care uită unde își parchează autoturismele şi sesizează că e le-a dispărut mașina”, spune Dan Pelin, comisar șef.

Vasluienii nu înțeleg cum e posibil să uiţi unde ţi-ai parcat maşina.

„Să-şi pună GPS pe mașina, daca nu o găsesc”,

„Înseamnă că nu-i duce capul. Uită pur și simplu. Dacă eu am lăsat-o aici.. păi nu știu unde să vin s-o iau înapoi?”,

„Probabil că se gândesc în altă parte, la alte chestii, altceva nu pot să-mi dau seama cum parchez într-un loc și să uit”, sunt câteva din reacțiile localnicilor la această situaţie.

Recomandare din top articole

Iar unii dintre ei dau vina pe consumul de alcool sau substanțe interzise pentru acest fenomen,

„Doar dacă ești sub influență de alcool într-o cantitate mai mare”,

„Posibil că de la alcool cam o ia razna”,

„N-aș vrea să am prieteni din ăștia”, mai spun unii.

Perioada analizată de poliţişti a fost întreg anul 2023 şi începutul anului 2024.

Sursa: https://www.antena3.ro/emisiuni/news-hour-with-cnn/judet-romania-apel-112-furt-masini-frauda-raport-politie-704865.html

Ultimă oră

Același autor