19.9 C
Vaslui
17 mai, 2024

Judecãtori milosi : doar opt ani de închisoare pentru cãlãul care si-a ucis fiul !

DECIZIE…Curtea de Apel Iasi a dat sentinta finalã în dosarul în care Gigel Manta, cãlãul de la Pãdureni, a fost trimis în judecatã pentru cã si-a omorât propriul fiu. Judecãtorii au decis sã-l condamne la 8 ani de închisoare cu executare si sã-l oblige sã plãteascã 8.660 de lei, cheltuieli judiciare cãtre stat. Gigel Manta este bãrbatul care, cu mintile îmbibate în alcool si pe fondul unei agresivitãti crunte, si-a atacat fiul cu cutitul cu care voia sã taie un porc. Lama ascutitã i-a atins copilului un vas de sânge important, motiv pentru care s-a instalat rapid, pânã sã ajungã salvatorii, socul hemoragic. Andrei s-a stins în bratele cadrelor medicale de la Ambulantã, în timp ce oamenii din jur, vecinii care stiau ce copil bun si muncitor era, murmurau rugãciuni ca bãiatul sã fie salvat. Alcoolicul transformat în cãlãu pentru propriul copil era atât de beat, încât criminalistii veniti la locul faptei nici nu au avut cu cine vorbi. Individul se uita spre bãiatul care îsi dãdea încet sufletul, cu ochii injectati de bãuturã, fãrã sã parã cã întelege ce se întâmplã. Tragedia a stârnit o furie teribilã în rândul localnicilor, care stiau cã Andrei era un copil cuminte, care învãta bine si muncea cât un om mare.

Doar 8 ani de închisoare cu executare pentru Gigel Manta, bãrbatul care, cu capul îmbibat de alcool, si-a ucis propriul copil cu cutitul. În plus, judecãtorii l-au obligat sã achite si 8.660 de lei, cheltuieli judiciare cãtre stat, bani pe care este greu de crezut cã Gigel Manta îi va achita vreodatã. Sentinta Tribunalului Vaslui a rãmas definitivã dupã ce magistratii Curtii de Apel au respins, ca nefondat, apelul inculpatului. Sã ne reamintim faptul cã la sfârsitul anului trecut, Gigel Manta a ajuns în atentia autoritãtilor dupã ce a fost autorul unei crime greu de explicat. Cu mintile întunecate de alcool,

, un minor de numai 14 ani. Andrei locuia doar cu tatãl sãu în casa din satul Ivãnesti, comuna Pãdureni. Avea o viatã grea cu acest om, care, spuneau vecinii, pãrea sã aibã si anumite probleme psihice netratate, care, pe fondul consumului de alcool, îl transformau într-un monstru. Victimele agresivitãtii sale au fost sotia sa, dar si fiica cea mare si, în ultimul timp, Andrei, bãiatul de 14 ani. Femeia a murit în urmã cu vreo doi ani, iar din acel moment viata celor doi copii a devenit un chin si mai mare. Fiica cea mare s-a mãritat, iar vecinii spun cã a ales aceastã solutie tot ca sã scape din iadul de acasã. Andrei a rãmas acasã doar cu tatãl.

. Oamenii din Ivãnesti spun cã Andrei era pus sã munceacã precum un om mare. Avea si un deget rupt si multe rãni pe corp, fãcute de calul pe care îl avea în grijã, dar si de la muncile pe care le fãcea zilnic. Un selfie fãcut de bãiat într-o oglindã dintr-o baie, cel mai probabil, din Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir”, unde învãta în clasa a IX-a, îi aratã ochii albastri si senini, într-un contrast tulburãtor cu mâinile bãtãtorite de la atâta muncã grea. Din pãcate, nimeni nu s-a interesat cu adevãrat de soarta acestui copil, despre care acum toti spun cã era bun, cuminte si foarte harnic. Nimeni nu a cãutat sã vadã dacã este în sigurantã lângã acel individ alcoolic si dezechilibrat. Gigel Manta a vrut sã taie porcul, dar era atât de beat, cã iar l-a luat la bãtaie pe Andrei, care fãcea tot ceea ce era necesar ca sã îl multumeascã. Individul însã îl privea cu dusmãnie, iar la un moment dat a pus mâna pe cutit si l-a înjunghiat. Andrei nu a putut fugi, nu s-a putut feri sau apãra. A fost victimã sigurã pentru monstrul care s-a nãpustit asupra lui. Din acea secundã s-a declansat practic o numãrãtoare inversã, iar ultimele minute din viata copilului s-au scurs. Au venit cât au putut de repede douã ambulante de la Husi, s-a trimis de la Vaslui si echipa TIM de la SMURD, solicitându-se si un elicopter pentru un eventual transport cât mai rapid la Iasi. Sângele însã s-a scurs mult prea repede, iar bãiatul si-a dat ultima suflare. Vestea a fãcut înconjurul întregii zone, stârnind durere pânã si strãinilor care nu l-au cunoscut pe copil, dar au empatizat cu acest caz extrem de dureros.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/judecatori-milosi-doar-opt-ani-de-inchisoare-pentru-calaul-care-si-a-ucis-fiul/

Ultimă oră

Același autor