Loading...

COALIZARE…Autoritãtile îsi dau mâna si se mobilizeazã! Jandarmul muscat de mânã a primit imediat sase zile de îngrijiri medicale, în timp ce bãrbatului plin de vânãtãi si contuzii în urma bãtãii primite, i s-a spus sã astepte zece zile!

INCREDIBIL… Se contureazã o musamalizare de proportii în cazul vasluianului bãtut de jandarmi, în noaptea de duminicã spre luni, în sediul Politiei municipale. La douã zile de la bãtaia cruntã încasatã de Marius Savin în sediul Politiei din Vaslui, de cãtre un grup de patru jandarmi cu apucãturi securiste, autoritãtile statului se bâlbâie rãu de tot. Am încercat sã aflãm, atât de la Jandarmeria de la Vaslui, cât si de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, dacã s-au dispus mãsuri împotriva celor patru bãtãusi, dacã este vreo anchetã în derulare sau numele subofiterilor implicati. Niciun rãspuns. Am contactat un cetãtean din Zona Industrialã, care filmase momentul în care Savin este trântit la pãmânt si lovit de cãtre jandarmi. Surprizã! Omul a dus filmarea la Parchetul Vaslui, unde i s-a ordonat sã nu mai dea filmarea nimãnui, blocându-ne total accesul la informatii. Nici de la Politie nu am aflat prea multe, decât cã ar fi o investigatie în curs, dar cã nu ni se pot oferi amãnunte. Concluzia? În România, dacã esti cãlcat în picioare de autoritãtile statului, toate institutiile se vor coaliza împotriva ta si vor face tot posibilul sã te tragã pe tine la rãspundere, ba chiar te vor bãga la puscãrie, pe motiv cã tu esti un criminal si un bãtãus, care ai îndrãznit sã te opui sistemului.

Marius Savin a devenit o tintã a Politiei, Parchetului si Jandarmeriei din Vaslui, dupã ce a fost bãtut cu bocancii si torturat de patru jandarmi, pe motiv cã a înfruntat autoritãtile. Omul a mers, luni, la spital, si-a fãcut radiografii, dupã care a mers la Medicinã Legalã, a completat niste documente si i s-a spus sã astepte… zece zile! “Este bãtaie de joc la Vaslui! Adicã, jandarmii primesc de la spital zile de spitalizare, culmea, pentru chestii minore, în timp ce mie mi se refuzã orice drept. Unul dintre jandarmi a primit sase zile de spitalizare, pe motiv cã l-am muscat de mânã, iar altul pe care l-am lovit probabil involuntar, în timp ce mã zbãteam sã nu mã încãtuseze, a primit patru zile de spitalizare. Ce doctori au putut sã elibereze astfel de documente mincinoase? Eu am mers la spital, mi-am fãcut radiografie, dupã care am mers la Medicinã Legalã, unde mi s-a spus sã astept rezultatele la examenul medical timp de zece zile. Vã dati seama? Jandarmii au primit imediat documente medicale, în timp ce pe mine mã tin zece zile, probabil cã o sã mã cheme peste vreo douã sãptãmâni, când nu o sã mai am vânãtãi, sã mai fac o radiografie. Este revoltãtor ce se petrece la Vaslui. Plec în alt oras sã-mi fac analize, pentru cã aici toatã lumea îsi bate joc de tine”, a explicat bãrbatul cãlcat în picioare de jandarmi. Dacã analizãm documentele medicale date la urgentã jandarmilor, având în vedere cã se lucreazã deja la un dosar penal împotriva lui Savin, nu putem sã nu ne întrebãm: jandarmul muscat de mânã ce interventii chirurgicale a suferit, de a primit sase zile de spitalizare? I s-au cusut tendoanele? Sau cel care a primit patru zile de spitalizare, pe motiv cã a fost lovit în ochi, pentru ce a primit aceastã “pomanã”? Rãspunsul e simplu: autoritãtile s-au pus în miscare pentru a-l strivi pe Marius Savin, cel care a încasat pumni în figurã, bocanci în burtã si picioare, a fost sufocat în Loganul Jandarmeriei sau a fost lãsat sã zacã în propriile fecale, dupã ce acesta si-a fãcut nevoile pe el, în timp ce era bãtut. Savin riscã ani de zile de închisoare pentru ultraj, în timp ce cãlãii sãi primesc documente de la medici, cum cã s-au rãnit foarte tare. Este jenant si revoltãtor ce se petrece în România, o tarã în care Securitatea nu a murit nici acum, dupã cum nu au dispãrut nici acum practicile securiste.

Filmuletul legat de bãtaia încasatã pe stradã de Savin este la “secret” la procurori

Colac peste pupãzã, ieri, reporterii VRN au încercat sã dea de urma celor care au filmat modul în care Marius Savin a fost bãtut în plinã stradã, în fata copiilor, duminicã seara, de cãtre cei patru jandarmi, dupã care este aruncat în Logan ca un sac de cartofi, pe bancheta din spate. Am ajuns, astfel, la o familie de la blocul ANL, care a filmat toatã scena, duminicã seara. Bãrbatul de 35 de ani, capul familiei, dupã ce a citit în ziarul nostru despre loviturile încasate de Savin, a mers ieri dimineatã la Parchet, pentru a preda filmuletul cu incidentul de duminicã seara. Am discutat cu sotia acestuia despre filmuletul cu bãtaia. “Din pãcate, nu vã putem ajuta cu filmarea, pentru cã am fost la procuraturã si ni s-a spus sã nu dãm mai departe filmarea”, a spus sotia, motivând cã sotul, cel care fãcuse filmarea, este plecat în oras. Dar, ne întrebãm, dacã este vorba de un incident în care sunt implicati militari, de ce Parchetul de la Vaslui se implicã si cere tuturor celor implicati sã nu spunã nimic presei? Nu cumva Parchetul judetean îsi depãseste atributiile, fiind vorba de militari? De ce nu i-au spus martorului care a filmat totul sã se adreseze Parchetului militar de la Iasi? Este foarte clar cã se doreste musamalizarea actiunii brutale a celor patru jandarmi, de duminicã seara, pentru cã medicii, Politia, Jandarmeria si procurorii fac front comun în Vaslui, dorind sã-l trimitã pe Savin la închisoare, fãrã a-i trage la rãspundere pe cei vinovati de torturarea unui om nevinovat, legat de un calorifer din sediul Politiei Municipale. Ne-am adresat si Politiei judetene, ieri, pentru a afla dacã faptul cã Savin a fost bãtut în sala de asteptare a Politiei municipale este real. “Nu vã putem da alte detalii, se face o verificare în acest caz”, a spus purtãtorul de cuvânt al IPJ. Si, astfel, vedem cum oamenii care devin victimele unui sistem ticãlos, în care poti fi cãlcat în picioare de ciobani în uniformã, pot ajunge foarte repede la puscãrie, în timp ce agresorii sunt victime.

Drama unui vasluian care a plecat sã munceascã în strãinãtate, pentru a-si întretine familia

Pentru cã autoritãtile s-au coalizat si vor sã-l bage pe vasluianul torturat în puscãrie, reluãm declaratia acestuia, care explicã foarte clar cât de vinovati sunt cei patru jandarmi, care, culmea!, au primit zile de spitalizare. “Nici nu stiu câte lovituri am primit. Auzeam cum îmi plângeau copiii, nevasta tipa, strigau si oamenii de la blocuri sã mã lase în pace, însã unul dintre jandarmi le-a strigat: “Vreti s-o pãtiti si voi? Stati acolo si nu vã amestecati!”. Ametit si orbit de sprayul lacrimogen, lovit peste tot, cei patru jandarmi m-au prins de mâini si de picioare si m-au bãgat în Loganul cu care veniserã, întins pe bancheta din spate, cu fata în jos. Nu mai puteam respira, însã doi dintre ei s-au urcat pe mine si au început sã sarã pe mine, pe plãmâni si pe coloanã, sã mã omoare, în timp ce mã duceau într-un loc necunoscut. Auzeam doar sirena si simteam loviturile lor, întins cu fata în jos, pe banchetã. Îmi strigau: “Sclavule care esti, îti arãtãm noi acum cine suntem. Noi nu plecãm afarã ca tine, sclavule, noi avem salarii mari în tarã, o sã vezi tu ce pãtesti unde te ducem acum”. Sãreau pe mine, de parcã doreau sã mã omoare, în timp ce mã duceau în oras. Am coborât la Politia Municipalã, m-au dus în camera de asteptare, unde unul sau mai multi dintre ei, nu mai tin minte, au început sã mã loveascã dureros de tare cu bocancii, pe unde mai apucau. Eram legat de calorifer, cu mâinile la spate, si m-au bãtut atât de tare, încât mi-am fãcut nevoile mari pe mine, vã spun sincer. De fricã, de durere. Unul dintre ei a spus ceva de genul “Vezi, poate moare”, însã ceilalti au spus: “Nu moare, dã-l în p…a mea, cã nu are nimic. Vedeti sã nu-i lãsati semne, bateti-l bine. Nu-i dati în fatã! Nu-i dati în fatã!”. Vã repet, totul se întâmpla în sediul Politiei municipale, era si un politist pe acolo, ofiter de serviciu, cred, care a venit la un moment dat sã mã mângâie ironic pe fatã, dupã ce fusesem lovit cu bocancii”, sustine Marius Savin.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/jandarmii-se-ascund-politia-tace-parchetul-ameninta-martorii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.