0.4 C
Vaslui
7 decembrie, 2023

Istvan Kovacs, luat în vizor de Adrian Porumboiu: „Este un arbitru tâlhar”

Publicat la 20 septembrie 2023, 13:29

Sursa foto: Facebook

Fostul mare arbitru Adrian Porumboiu intervine în scandalul momentului din fotbalul intern. Porumboiu i-a atacat în cei mai duri termeni pe centralii Istvan Kovacs și Sebastian Colțescu.

Adrian Porumboiu critică dur arbitrajul din România. Cândva, un mare cavaler al fluierului, omul de afaceri i-a sancționat dur pe Sebastian Colțescu și Istvan Kovacs, pentru erorile comise în favoarea echipei FCSB, dar și a celor de la CFR Cluj.

Adrian Porumboiu critică prestația arbitrilor din Superliga

Porumboiu a făcut o scurtă analiză asupra situației în care se află arbitrajul românesc. A avut o reacție acidă după ultimele greșeli din campionatul intern de fotbal. În accepțiunea fostului patron de la FC Vaslui, Istvan Kovacs este un tâlhar. În sprijinul acestor afirmații Porumboiu a invocat faptul că arbitrul s-ar afla pe statul de plată al echipei din Gruia.

Fostul arbitru internațional Adrian Porumboiu l-a sancționat în cei mai duri termeni pe Istvan Kovacs. Motivul: arbitrajul de la partida CFR Cluj Petrolul Ploiești. Kovacs nu a acordat două lovituri de pedeapsă în favoarea ploieștenilor. Alexandru Musi și Pedro Justiniano au fost faultați în suprafața de pedeapsă Porumboiu nu s-a sfiit să-l atace în direct pe arbitrul din Carei.

„Eu nu pot să mă uit la meciurile arbitrate de Istvan Kovacs. Am vorbit cu duritate ieri (n.r. – luni) de Sebastian Colțescu, dar de acest Istvan Kovacs am vorbit mereu. Este un arbitru tâlhar! Știu ce spun, ce s-a întâmplat, cum era trimis la înaintare, cum înainte de meciuri stătea la secretarul general al FRF la un meci Astra – FC Vaslui, deci omul era clar în siajul CFR-ului.

Am văzut acum că a ieșit și Balaj să explice faza. Dacă nu aveți nimic cu arbitrii, spuneți, bă, să nu mai greșească!”, a precizat Adrian Porumboiu, la

Adrian Porumboiu: „ Fotbalul intern reflectă starea societății românești”

Fostul finanțator al vasluienilor a continuat atacul precizând că situația din campionatul intern de fotbal reflectă de fapt societatea românească, unde corupția este pusă la loc de cinste. În acest sens a dat și un exemplu în care l-a invocat pe Traian Halalai, președintele executiv al EximBank devenit șeful băncii după ce ar fi dat o mită de un milion de euro.

„N-ai de ce să mai faci scandal, pentru că, în afară de ce s-a întâmplat în arbitraj, corupția este peste tot în țara asta. În urmă cu 12 ani, printr-o șpagă de un milion, dată la șeful cancelariei primului ministru, cineva a fost numit direct președinte la o bancă de stat, iar de atunci dă tun după tun. Îi dau și numele, că nu mi-e frică de el, e vorba de Halalai. Vorbim aici de documente, nu de prostii și de vorbe în vânt. Au făcut jaful de pe lume și noi ne luăm de niște arbitri?!

Toți știu, dar nimeni nu mișcă nimic. Ce vreți, să avem fotbalul curat? Asta e România”, a mai spus Adrian Porumboiu.

Cât despre situația din fotbalul intern, omul de afaceri consideră că se impune promovarea celor tineri. Iar cei doi arbitrii, Kovacs și Colțescu ar trebui să nu mai arbitreze meciurile CFR-ului sau a

„ Eu nu pot să închid ochii la măgăriile pe care le face Kovacs. E arbitru internațional, dar nu mă uit la meciurile lui. Numai când îl văd cât de îngâmfat e și câte relații a avut cu CFR… Nu-l mai dați, mă, la meciurile CFR-ului! Spun asta de 4-5 ani. Dar l-au dat mai departe. De ăsta (n.r. – Sebastian Colțescu) am zis să nu-l mai dea la FCSB, că sunt și alți arbitri.

Băgați-i, mă, pe ăia tineri! Ăla a dat șpagă și noi zicem că vrem să facem curățenie?! E o societate bolnavă, în care banul și șpaga primează. Istvan a păstrat vechile relații. Le rămâne în ADN treaba asta”, consideră Adrian Porumboiu.

Conducerea CFR-ului nu a scăpat de furia omului de afaceri

Nici conducerea

-ului nu a scăpat de atacurile pornite de fostul cavaler al fluierului. Ioan Varga a fost primul criticat de Porumboiu.

„ De CFR am mai vorbit. Despre Varga (n.r. – Ioan, patronul lui CFR Cluj) nu am niciun fel de date, dar ce făceau înainte… Ăsta sărbătorea titluri cu șampanie. Când lua șampania era acolo. Nu l-a văzut Mureșan (n.r. – Iuliu, fost președinte la CFR Cluj) niciodată? Când săreau dopuri la șampanie nu era și Kovacs acolo?”, spune fostul arbitru.

După ce a terminat cu atacurile la adresa conducerii CFR-ului, Porumboi și-a îndreptat din nou atenția asupra celor doi arbitrii pe care i-a făcut corupți.

„ Dacă vreți lucrurile corecte, spuneți ce se întâmplă! Eu mă așteptam ca

și Colțescu să facă asta. E greu să te schimbi când ai anumite legături. Fiecare are câte o amintire plăcută și mai vrea una. Așa și cu arbitrii.

Nu mă deranjează ceva mai tare decât reacția cluburilor. Dacă toată lumea vine și zice că nu a fost penalty vii tu și dai tu niște explicații puerile?! Acum sare Balaj și explică teoria chibritului”, a mai precizat Porumboiu.

Dacă la adresa arbitrului Kovacs a fost extrem de vehement, despre Mladinovici, cel care s-a aflat în camera VAR la partida dintre CFR-Petrolul, Porumboiu n-a spus prea multe.

„ N-am date despre Mladinovici (n.r – Horia, arbitrul VAR de la CFR – Petrolul) cum că ar fi încurcat o echipă, nu pot să-l acuz de ceva ce nu știu. Cu îngâmfatul ăsta de Kovacs nu ai ce să faci.

Noi să fim bucuroși că merge pe pământ și nu e în stratosferă. El ne face o mare cinste și trebuie să-l prețuim. Fii, bă, demn, dacă ești pe lista FIFA! Ai ajuns acolo pentru că arbitrezi bine în campionatul intern”, a mai precizat Adrian Porumboiu.

„Sunt niște îngerași”

Ironiile la adresa celor doi arbitrii nu s-au rezumat doar la cele menționate adineauri. Trasând o paralăelă între ce se întâmplă în societate și activitatea celor doi cavaleri ai fluierului,Porumboiu i-a numit pe Colțescu și Kovacs îngerași.

„ Eu fac o comparație între ce se întâmplă la o bancă și ce se întâmplă în arbitraj. Kovacs și Colțescu sunt îngerași, îmi retrag cuvintele. Față de ce se întâmplă în societate, pe ăștia îi las în pace și nu mai discut despre ei.

Ei sunt îngerași față de ceilalți din societatea românească. Sunt cei mai cinstiți și cei mai corecți oameni de pe Pământul ăsta”, a conchis Adrian Porumboiu.

Revista presei

Sursa: https://evz.ro/adrian-porumboiu-istvan-kovacs-arbitri.html

Ultimă oră

Același autor