Irinel Stativă, deputatul maestru de ceremonii

0
Deputatul Irinel Stativă, pe la sărbători, așa cum nu l-a văzut Parlamentul: cu microfonul la gură

Nunți, botezuri, cumătrii. Dacă doriți să aveți, pentru ștaif, un deputat la asemenea evenimente puteți apela cu încredere la deputatul pesedist Irinel Stativă. Îi închiriați serviciile cu ora, nu consumă mult, că nu mai încape, nu bea, că e cu mașina. Întreține atmosfera cu mesaje „de bine”. Deocamdată participă la toate sărbătorile comunelor, satelor și cătunelor din județ, dar probabil ar putea coborî ștacheta pentru un public cât de cât numeros. Doar numai asta face, pentru că în Parlament activitatea sa e zero.

Loading...

Weekend de weekend deputatul pesedist Irinel Stativă face câte un tur de forță. Participă la toate sărbătorile comunelor, satelor, cătunelor, bisericilor, sfinților, rugăciuni de ploaie și parastasuri. Cu condiția să fie cu public numeros. Prin asemenea manifestări populare face nemaifăcutul și nemaiauzitul: ține cuvântări, scurte, dar consistente, așa cum nu a făcut-o niciodată în Parlament, unde are activitate zero de câteva mandate.
Pentru că deputatul Irinel Stativă este un mare iubitor al vieții, nu și al celei profesionale, că nu are una, ci al vieții de „artist”, în circumscripție numai vesel, în Parlament numai trist, pentru că nu a scos un cuvințel. Patru zile ale comunelor au fost weekendul trecut în județul Vaslui, Gârceni, Berezeni, Bogdănești, Pădureni. Deputatul pesedist, în calitatea sa, le-a bifat pe toate. Weekendul trecut, asemenea, nu a ratat nimic. Peste tot este prezentat ca „deputatul de Vaslui” și ține mici alocuțiuni călduroase, „de bine”, în sensul că o să fie bine, nu o să fie rău… Cu cuvintele obișnuite, vesele, antrenante, invitându-i pe vasluieni să se distreze fără nicio grijă, pentru că edilul de acolo, dar mai ales parlamentarii vasluieni pe care îi reprezintă „veghează” pentru ei.
Stativă este însă parlamentarul vasluian cu cea mai slabă activitate din toate timpurile. Pentru siteul Camerei Deputa]ilor s-au „inventat” câteva criterii, câteva rubrici, prin care poate fi evaluată activitatea aleșilor, „luări de cuvânt”, „declarații politice”, „inițiative legislative”, „moțiuni”. Toate există pentru ceilalți, nu și pentru Stativă, care are numai zero în dreptul lor. În actuala legislatură a luat cuvântul de două ori, odată pentru a depune jurământul, iar odată pentru a rosti o propoziție de completare la ceva. Asta nu ar fi nimic dacă în mandatele precedente, două la număr, nu s-ar fi întâmplat la fel.
Dar deputatul pesedist este sincer în ceea ce privește activitatea sa. A rămas în istoria locală declarația pe care a făcut-o presei prin 2012, după doi ani de mandat, când a fost întrebat de ce de la alegeri nu a mai spus nimic. „Nu am avut nimic de spus”, a rostit Stativă cu seninătate, bulversând asistența.
De atunci a fost ales încă odată și încă odată, inclusiv pe baza votului uninominal, în 2012, candidând în Colegiul Murgeni. Atunci le-a spus alegătorilor, în timpul campaniei, că va fi neobosit.
„În întâlnirile pe care le am cu oamenii, am ales, cred eu, cea mai corectă și directă variantă de comunicare: să le spun celor care doresc să mă asculte ce pot face pentru ei nu astăzi, pentru că e campanie electorală, ci timp de cel puțin patru ani, cât îi este menit actualului Guvern USL să conducă țara. Avem răspunsuri pentru toate întrebările oamenilor, avem soluții pentru fiecare dintre problemele de zi cu zi ale acestora și, mai mult, avem garanția că putem repara tot răul făcut în ultimii ani de guvernarea PDL”, spunea Stativă prin ziare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.