fbpx
2.2 C
Vaslui
vineri, 27 ianuarie, 2023

INVESTIȚIE… Vești bune pentru vasluieni. Proiectul noilor secții de la Spitalul Nr. 2 a fost inclus pe lista Ministerului Sănătății pentru finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Potrivit Consiliului Județean Vaslui, documentația depusă “a îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 și va intra în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare. Proiectul a primit 95 de puncte, cel mai mare punctaj acordat în această primă etapă”, a transmis ieri Consiliul Județean Vaslui. În noile corpuri ce vor fi construite vor funcționa secțiile de Boli Infecțioase, Psihiatrie și Centrul de Sănătate Mintală.

În urma aplicării criteriilor de prioritizare aprobate prin Hotărâre de Guvern, din cele 42 de dosare eligibile, vor fi selectate minim 25 de obiective de investiții în limita bugetului aferent PNRR. “Lista finală va fi pusă în transparență decizională în luna ianuarie și va fi supusă aprobării prin Hotărâre de Guvern. Prin acest proiect se propune construirea a două corpuri de clădiri amplasate în spațiul din curtea Spitalului nr. 2, cu o suprafață nou construită de 6.528,01 mp și cu o suprafață desfășurată totală de 36.303,01 mp. Noua structură are prevăzute un număr de 248 de paturi, din care 97 vor fi noi (28 de paturi pentru spitalizare de zi, adulți si copii; 16 paturi paliație; 53 spitalizare continuă pe cele 3 secții: psihiatrie, cronici și boli infecțioase”, a mai transmis Consiliul Județean.

Loading...

Memoriul tehnic al noilor secții de la Spitalul nr. 2 Vaslui, prezentat Consiliului Județean cu greșeli

Înainte de a ajunge pe masa ministerului Sănătății, memoriul tehnic al noilor sectii de la Spitalul nr. 2 Vaslui a fost prezentat Consiliului Județean, ocazie cu care liberalul Gheorghe Veziteu a atras atentia asupra unor greșeli pe care le conținea documentația. Spre exemplu, la pagina 11, la „beneficiarul investiției, scrie UAT Județul Galați și Spitalul Clinic Județean de Urgență Vaslui. De fapt, este vorba despre UAT Județul Vaslui și Spitalul Județean de Urgență Vaslui, nu Clinic. Asemenea lucruri nu trebuie să existe”, a semnalat consilierul Veziteu, adăugând, apoi, alte câteva greșeli observate. Președintele CJ i-a dat dreptate și a dat asigurări că va exista o discutie cu „cei responsabili”, adică reprezentanții firmei de proiectare și aparatul de specialitate, pentru ca această situație să nu se mai repete. „Aveți perfectă dreptate. Eu fiind concentrat asupra conținutului, nu am observat. Faptul că eu nu am observat, nu e o problemă, dar faptul că cei care au adus materialul nu au observat este o mare problemă. Am discutat de mai multe ori lucrurile acestea și, ca urmare a observațiilor dumneavoastră, care sunt perfect valabile, să nu mai apară lucrurile acestea, pentru că înseamnă că aparatul nostru de specialitate cam doarme atunci când citește materialele trimise de cei care le redactează. Chiar dacă sunt foarte multe, județul Galați cred că e o chestiune care poate să sară în ochi unor oameni de specialitate…”, a spus Dumitru Buzatu, încercând apoi o glumă: „atât prestatorii noștri, cât și aparatul nostru de specialitate sunt imperialiști și doresc să extindă autoritatea și asupra județului Galați, și asupra Vrancei, cred că mai au puțin și vor să ocupe și Iasul. Dar noi am reținut aceste chestiuni și vom propune să le corectăm rapid pe toate”.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/proiectul-noilor-sectii-de-la-spitalul-nr-2-inclus-pe-lista-ministerului-sanatatii-pentru-finantare-prin-pnrr/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
13CititoriConectați-vă

Robo Știri