14.4 C
Vaslui
8 septembrie, 2024

Infotrafic: aglomeraţie la intrarea în Capitală, restricţii de trafic pe mai multe drumuri din ţară

Restricţii de circulaţie sunt impuse luni pe mai multe drumuri din România din cauza caniculei şi a unor lucrări.

De asemenea, luni dimineaţă, este aglomeraţie la intrarea în Bucureşti.

52 afișări

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că luni dimineaţă nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice. Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A 1 Bucureşti-Piteşti, A 2 Bucureşti-Constanţa, A 3 Bucureşti-Braşov, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Piteşti-Râmnicu Vâlcea, „se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună şi valori de trafic normale”. Excepţie face autostrada A1, unde „traficul este aglomerat” la intrarea în Capitală, fiind formată coloană de autovehicule în mişcare, de circa 4 kilometri.

Restricţii sunt impuse din cauza unor lucrări şi a caniculei în diferite zone din ţară. Până la data de 9 august, pe DN 7 Piteşti-Sibiu, pe tronsonul kilometric 242 – 250, în zona localităţii Boiţa, judeţul Sibiu, este instituită măsura de închidere a circulaţiei rutiere, zilnic, în intervalul orar 6:00 – 20:00, pentru derularea lucrărilor de defrişare versant, ce se impun a fi executate premergător construcţiei autostrăzii Sibiu – Piteşti. În acest interval de timp, traficul autovehiculelor se desfăşoară pe rute ocolitoare.

Începând din data de 10 iulie, timp de aproximativ 2 ani, se vor executa lucrări de reparaţie a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar, lucrări care se vor desfăşura zilnic, timp de 10-12 ore. Din acest motiv, traficul rutier se va desfăşura alternativ pe DN 5, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere şi personal de dirijare. În prima etapă a lucrărilor, circulaţia va fi restricţionată pe sensul de intrare în Bulgaria, ulterior pe sensul de intrare în România.

Iar ca urmare a temperaturilor extreme din această perioadă, pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări COD ROŞU de caniculă, astăzi, în intervalul orar 10:00 – 20:00, sunt instituite restricţii de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe toate sectoarele de drumuri naţionale, drumurile expres şi autostrăzi din judeţele: Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Satu-Mare, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE

ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

astăzi, 07:28

astăzi, 07:12

ieri, 22:06

ieri, 22:05

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/infotrafic-aglomeratie-la-intrarea-in-capitala-restrictii-de-trafic-pe-mai-multe-drumuri-din-tara-22433954

Ultimă oră

Același autor