Pentru 30% dintre proiectele aprobate de Ministerul Dezvoltării pentru județul Vaslui în cadrul PNDL 2 s-au depus deja documentațiile la minister, autoritățile județene fiind încrezătoare că nu se va depăși termenul limită de 31 octombrie. Prin PNDL 2 în județ ar urma să fie finanțate 256 de obiective de investiții în valoare de 882 milioane de lei, printre care 50 de școli, 26 de dispensare, 38 de alimentări cu apă, 13 drumuri județene și 62 de drumuri comunale. Toate urmează să fie finalizate până în 2020.

Loading...

„Pentru 30% dintre proiectele din PNDL 2 documentațiile au fost depuse deja la minister. În prezent, se lucrează intens. Suntem în termen”, a declarat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, care s-a arătat încrezător că se va reuși întocmirea și depunerea documentațiilor pentru toate cele 256 de proiecte aprobate de Ministerul Dezvoltării, la jumătatea lunii august, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua.
Judetului nostru i s-au aprobat aproape jumătate din propunerile depuse, 256 de proiecte, cu o valoare totală de 882 milioane lei, fiind pe locul trei la nivel național, după Suceava și Caraș Severin. Pentru obținerea finanțării însă, solicitanții, primăriile și CJ, trebuie să depună până la sfârșitulacesteiluni documentatiile aferente.
Prin PNDL 2 în județ ar urma să fie finanțate 256 de obiective de investiții în valoare de 882 milioane de lei: 50 de școli, 26 de creșe și grădinițe, 26 de dispensare, 38 de alimentări cu apă, 17 sisteme de canalizare și epurare, 13 drumuri județene și 62 de drumuri comunale, 23 de poduri și podețe și un iluminat public. Toate urmează să fie finalizate până în 2020.
„Este o oportunitate pe care nu o vom mai avea prea curând, de a ni se pune la dispoziție sume nerambursabile atât de mari cu care ne putem rezolva multe dintre problemele de infrastructură. De aceea, trebuie să ne grăbim să accesăm aceste fonduri, iar pentru acest lucru trebuie, cât de repede, să întocmim și să depunem documentațiile. Vă atrag atenția că este foarte mult de muncă, obținerea unor avize poate dura, așa că, foarte repede, trebuie să ne apucăm de treabă’, le spune Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, primarilor într-o ședință, la sfârșitul lunii iulie.
Pe lângă primăriile vasluiene, CJ Vaslui este beneficiar a 17 proiecte care vor fi finanțate prin PNDL 2 prin care vor fi reabilități peste 113 km de drumuri județene și 3 poduri, va fi reabilitată, modernizată și dotată Școala Profesională Specială „Sfânta Ecaterina” din Huși. Proiectele CJ au o valoare de peste 180,5 milioane lei.
„Este absolut necesar ca primăriile să depună aceste proiecte pentru a avea investiții în viitor, pentru că, așa cum se știe, bugetele locale nu permit investiții majore”, a mai spus Ciprian Trifan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.