16 C
Vaslui
8 septembrie, 2024

Incendiu de proporţii în Vaslui – Au ars 12 hectare de grâu şi 20 de hectare de vegetaţie uscată şi literă

astăzi, 19:46

Pompierii din judeţul Vaslui au intervenit, duminică, pentru stingerea unui puternic incendiu care a cuprins 12 hectare de grâu şi circa 20 de hectare de vegetaţie uscată şi litieră. În urma intervenţiei, focul nu s-a mai extins la alte 40 de hectare de grâu din apropiere şi la 50 de hectare de pădure.

”Pompierii intervin cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru limitarea, lichidarea şi înlăturarea efectelor unui incendiu izbucnit la vegetaţia uscată şi litiera pădurii din extravilanul localităţii Mireni, comuna Coroieşti, precum şi la un lan de grâu din perimetrul aceleiaşi localităţi”, a transmis, duminică, ISU Vaslui.

Când au ajuns la faţa locului, pompierii au observat că focul se manifesta violent într-un lan de grâu.

”La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent într-un lan de grâu, precum şi la vegetaţia uscată şi litiera pădurii, pe o adâncime de circa 150 metri. În sprijinul pompierilor au intervenit SVSU Coroieşti, autorităţile locale şi 22 de angajaţi ai Direcţiei Silvice Vaslui. În acest moment, incendiul este localizat, forţele de intervenţie acţionând pentru lichidarea ultimelor focare din interiorul pădurii. Au ars aproximativ 12 hectare cultivate cu grâu şi circa 20 hectare vegetaţie uscată şi litieră. Incendiul nu a afectat decât într-o mică măsură trunchiurile şi coronamentul arborilor”, a mai precizat ISU Vaslui.

În urma intervenţiei, pompierii au reuşit să salveze alte circa 40 hectare cultivate cu grâu, dar şi peste 50 hectare de pădure.

Sursa: https://www.news.ro/eveniment/incendiu-de-proportii-in-vaslui-au-ars-12-hectare-de-grau-si-20-de-hectare-de-vegetatie-uscata-si-litera-1922404607532024071921658921

Ultimă oră

Același autor