fbpx
17.7 C
Vaslui
marți, 27 septembrie, 2022

ÎN SFÂRȘIT SE APLICĂ LEGEA… În cooperare cu personalul desemnat din cadrul Primăriei Bârlad, un reprezentant al Administrației Naționale a Apelor Române-Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad – S.G.A. Vaslui și angajați ai S.C. AQUAVAS S.A Vaslui, începând cu luna februarie a.c., au fost efectuate verificări pe albia Pârâului Valea Seacă, începând din Cartierul Cotul Negru, de la podul ce leagă străzile Gh. Emandi și Plevnei, până în zona centrală – Podul Pescăriei. Au fost descoperite un număr de 50 canale de evacuare construite ilegal. Împotriva persoanelor care nu au respectat termenul stabilit pentru desființarea canalelor. Împotriva persoanelor care nu au respectat termenul stabilit pentru desființarea canalelor construite ilegal și ecologizarea albiei Pârâului Valea Seacă, în zona proprietăților ce le dețin, au fost luate măsuri, mai precis s-au dat 75 de amenzi.

În domeniul protecției mediului, poliția locală are atribuții de a verifica igienizarea surselor de apă, a malurilor, a albiilor sau cuvetelor acestora și existența contractelor de salubrizare încheiate de către persoane fizice sau juridice, potrivit legii. Edilii bârlădeni au dispus constituirea comisiei de verificare a modului în care cetățenii care locuiesc în zona pârâului Valea Seacă (cunoscută drept Cacaina-n.r.) și a canalelor deschise din municipiul Bârlad, respectă obligațiile de mediu și protecția surselor de apă. Prin emiterea deciziei, s-a urmărit îndeplinirea următoarelor obiective: identificarea locurile în care se depozitează abuziv deșeuri, în zona de protecție a apelor și descoperirea racordurilor prin care se evacuează apa uzată de pe proprietatea cetățenilor, în pârâul Valea Seacă, precum și identificare construcțiilor executate ilegal în zona de protecție a acestuia și a canalelor deschise. Viceprimarul mun. Bârlad, Ana-Maria Vintilă, a coordonat activitatea planificată și desfășurată în acest scop.

Loading...

Amenzi de mii de lei!

Astfel, în cooperare cu personalul desemnat din cadrul Primăriei municipiului Bârlad, un reprezentant al Administrației Naționale a Apelor Române-Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad – S.G.A. Vaslui și angajați ai S.C. AQUAVAS S.A Vaslui, începând cu luna februarie a.c, au fost efectuate verificări pe albia Pârâului Valea Seacă, începând din Cartierul Cotul Negru, de la podul ce leagă străzile Gh. Emandi și Plevnei, până în zona centrală – Podul Pescăriei.

“Poliția Locală Bârlad a acționat cu prioritate pentru identificarea cetățenilor care au construit ilegal canale de evacuare a apelor uzate în Pârâul Valea Seacă, determinarea lor pentru a le desființa, precum și informarea acestora cu privire la obligația legală de a încheia contracte pentru servicii de furnizare a apei și servicii de canalizare, cu operatorul economic autorizat. Au fost descoperite un număr de 50 canale de evacuare construite ilegal. Au fost întocmite un număr de 45 (patruzeci și cinci) procese verbale de informare a cetățenilor, prin care s-au adus la cunoștință prevederile legii de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou înființate. Au mai fost întocmite un număr de 48 (patruzeci și opt) procese verbale de informare, prin care s-au adus la cunoștință Regulamentul Serviciilor de Salubritate la nivelul Județului Vaslui privind lipsa contractului pentru colectarea și transportul deșeurilor municipale cu operatorii licențiați din aria de delegare, fiind săvârșită o contravențiecare se sancționeaza cu amendă de la 500 până la 600 lei. Cu ocazia discuțiilor purtate au fost prezentate și prevederile HCLM 22, privind <>, constituie contravenție și se sancționeaza cu amendă de la 500 până la 1500 lei. Au fost aplicate 75 sancțiuni contravenționale, după cum urmează: 54 sancțiuni contravenționale (45 cu amendă în cuantum de 14.100 lei și 9 cu avertisment), 17 sancțiuni contravenționale (16 cu amendă în cuantum de 5.500 lei și 1 cu avertisment), 2 sancțiuni contravenționale în cuantum de 300 lei șI 2 sancțiuni contravenționale în cuantum de 1000 lei. Acțiunile autorității publice locale de intretinere si salubrizare a zonelor de protectie a surselor de apa din municipiul nostru se realizează prin costuri și eforturi foarte mari, fapt pentru care populația este rugată să respecte prevederile legislației referitoare la protejarea mediului. Executarea construcțiilor de orice fel în albiile cursurilor de apă este interzisă. Sunt permise numai acele construcții pentru care există avizul primarului și al autorităților de gospodărire a apelor”, precizează reprezentanții Poliției Locale Bârlad pe pagina de socializare.

Sursa: https://www.vremeanoua.ro/constructii-executate-ilegal-in-zona-de-protectie-a-paraului-valea-seaca-foto/

- Advertisement -
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Social Media

11,902FaniÎmi place
241CititoriConectați-vă
12CititoriConectați-vă

Robo Știri