În premieră pentru un condamnat de corupţie, judecătorii din Vaslui au admis eliberarea condiţionată însă au stabilit condamnatului un program de supraveghere între data liberării condiţionate şi data împlinirii efective a pedepsei. Practic, Mihail Vlasov va urma un program de supraveghere până pe 6 septembrie 2020. Pe durata termenului de supraveghere, Vlasov nu va avea voie să părăsească România.

Loading...

Decizia a fost dispusă încă de la prima instanţă, Judecătoria Vaslui, dar a fost contestată de Vlasov. La rândul lor, procurorii DNA au formulat contestaţie, opunându-se eliberării condiţionate.

Tribunalul Vaslui a dispus vineri, 3 noiembrie, respingerea ambelor contestaţii. Judecătorii au decis punerea în libertate de îndată a lui Mihail Vlasov, urmând ca acesta să se supună măsurilor de supraveghere.

Astfel, pe durata termenului de supraveghere, condamnatul Vlasov Mihail va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere: ”a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Iaşi, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”.

” În baza art.101 alin.2 lit.c C. pen. condamnatul Vlasov Mihail va respecta, pe toată durata termenului de supraveghere, obligaţia de a nu părăsi teritoriul României. Pune în vedere condamnatului dispoziţiile art.100 alin.5 şi art.104 al.2 Cod penal referitoare la conduita sa viitoare şi consecinţele la care se expune, dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere”, se menţionează în hotărârea instanţei.

Mihail Vlasov urmează a părăsi Penitenciarul Vaslui în cursul zilei de vineri.

Vlasov se află în penitenciar din data de 18 iunie 2015. Cel supranumit „Împăratul“ a intrat atunci în puşcărie după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vlasov a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant de procurori la scurt timp după ce primise 200.000 de euro de la un om de afaceri. 

După ce a intrat în puşcărie, Vlasov a fost judecat într-un alt dosar, unde acuzaţia a fost de dare de mită.

În cel de-al doilea dosar, Vlasov a fost acuzat că a făcut presiuni pe lângă un parlamentar pentru ca instituţia Registrului Comerţului să fie trecută, printr-o lege, din subordinea Ministerului Justiţiei în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a Ro­mâniei, pe care Vlasov o controla. În cel de-al doilea dosar Vlasov a primit o condamnare de doi ani de închisoare.

Cele două condamnări au fost, ulterior contopite, Vlasov rămânând cu o pedeapsă finală de 5 ani şi 8 luni. Având peste 60 de ani şi o pedeapsă rezultantă de sub 10 ani, Mihail Vlasov poate fi eliberat condiţionat după executarea a jumătate din pedeapsă. Până acum, el a executat efectiv în sistemul penitenciar, doi ani şi trei luni. O altă lună a petrecut-o în arest preventiv şi alte patru luni a fost arestat la domici­liu.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/Imparatul-vlasov-paraseste-puscaria-insa-supravegheat-politisti-2020-1_59fc39235ab6550cb8c44577/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.