Încarcerat în Penitenciarul Vaslui, una dintre cele mai moderne puşcării din România, Mihail Vlasov a înaintat Judecătoriei Vaslui cererea privind eliberarea sa condiţionat încă de pe 18 august. Tot atunci, el a solicitat instanţei judecarea mai rapidă a dosarului său, însă cererea de preschimbare a termenului a fost respinsă de instanţă.

Loading...

Miercuri, 20 septembrie, magistraţii vasluieni au admis cererea şi au dispus eliberarea condiţionată a lui Mihail Vlasov, înainte de executarea integrală a pedepsei.

Decizia nu este definitivă, procurorii DNA având posibilitatea să o conteste în termen de trei zile de la comunicare.

Vlasov se află în penitenciar din data de 18 iunie 2015. Cel supranumit „Împăratul“ a intrat atunci în puşcărie după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vlasov a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant de procurori la scurt timp după ce primise 200.000 de euro de la un om de afaceri. 

După ce a intrat în puşcărie, Vlasov a fost judecat într-un alt dosar, unde acuzaţia a fost de dare de mită.

În cel de-al doilea dosar, Vlasov a fost acuzat că a făcut presiuni pe lângă un parlamentar pentru ca instituţia Registrului Comerţului să fie trecută, printr-o lege, din subordinea Ministerului Justiţiei în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a Ro­mâniei, pe care Vlasov o controla. În cel de-al doilea dosar Vlasov a primit o condamnare de doi ani de închisoare.

Cele două condamnări au fost, ulterior contopite, Vlasov rămânând cu o pedeapsă finală de 5 ani şi 8 luni. Având peste 60 de ani şi o pedeapsă rezultantă de sub 10 ani, Mihail Vlasov poate fi eliberat condiţionat după executarea a jumătate din pedeapsă. Până acum, el a executat efectiv în sistemul penitenciar, doi ani şi trei luni. O altă lună a petrecut-o în arest preventiv şi alte patru luni a fost arestat la domici­liu.

Sursa: http://adevarul.ro/locale/vaslui/Imparatul-vlasov-eliberat-conditionat-executat-fostul-presedinte-cci-cele-doua-condamnari-coruptie-1_59c251955ab6550cb85baf64/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.