Aurel Vasile Costache, un individ în vârstă de 29 de ani care a făcut de râs județul Vaslui peste granițele țării, a fost preluat de polițiștii români pentru a fi băgat la închisoare, după ce autoritățile din Spania l-au condamnat la 30 de ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie, vătămare corporală și viol, în formă continuată.

Loading...

Vasluianul, împreună cu un complice, a comis în 2012 o serie de fapte care au oripilat Spania. Conform dosarului înregistrat la Curtea de Apel Iași, Aurel Vasile Costache a ajuns în Spania în 2012, după ce magistrații români l-au eliberat condiționat din închisoare, unde executase peste patru ani pentru tentativă de omor. Văzându-se scăpat de pușcărie, individul a plecat “la muncă”. Pe parcursul unei singure luni, respectiv în iunie 2012, i-a îngrozit pe spanioli. Ororile sale au ținut prima pagină a ziarelor spaniole, condamnările ținându-se lanț.

Prima: Costache, împreună cu complicele său a acostat o femeie care se afla la grupul sanitar din stația de autobuz din Alicante. Prin amenințare, victima a fost deposedată de bunuri în valoare de 505 euro pe care le avea în geantă (suma de 130 euro, 2 telefoane și un iPod), cei doi desfăcându-i apoi nasturii de la cămașă și încercând să o introducă într-una din băi, acțiune ce nu a mai fost finalizată datorită rezistenței victimei. Pentru această faptă, a fost condamnat la 2 ani de închisoare.

A doua: cei doi au acostat o altă femeie, de astă dată într-o parcare subterană din Alicante, cu scopul de a-i sustrage geanta și, întrucât victima a opus rezistență, cei doi au exercitat acte de agresiune asupra acesteia, până și-a pierdut starea de conștientă. În cele din urmă, au reușit să-i sustragă geanta în care avea bijuterii și alte bunuri personale (prejudiciu în valoare de 1.683 euro). Ca urmare a actelor de agresiune ce au fost exercitate asupra sa, victima a suferit leziuni vindecabile într-un număr de 106 zile îngrijiri medicale. Vasluianul a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru această faptă.

A treia: Costache împreună cu prietenul său, au abordat pe stradă, pe rând, alte trei femei din Spania. Au exercitat acte de violență asupra acestora și le-au sustras gentile în care aveau sume de bani, telefoane și alte bunuri personale. In cazul primelor două victime, cei doi au încercat să întrețină și raporturi sexuale prin constrângere, nefinalizându-și acțiunile și abandonând victimele datorită apropierii unor trecători. Costache Vasile Aurel a fost condamnat la trei pedepse de câte trei ani închisoare.

Cea mai gravă dintre fapte i-a atras și cea mai mare condamnare: 15 ani închisoare pentru viol și 3 ani și 6 luni închisoare, pentru comiterea unei infracțiuni de furt prin violență (tâlhărie). Costache Vasile Aurel a acostat o  altă femeie în parcarea subterană a imobilului în care aceasta locuia în Alicante, a constrâns-o să-i dea suma de 70 euro pe care victima o avea asupra sa, într-un portofel, apoi a condus-o cu forța într-o zonă mai puțin circulată a parcării și a obligat-o să întrețină raporturi sexuale. de asemenea, a obligat-o să-i dea și alte bunuri pe care le avea (telefon, un lănțișor din aur).

Transferul din Penitenciarul Duenas Moraleja, Palencia, Spania a fost dispus conform unei sentințe penale pronunțate de Curtea de Apel Iași, în august 2017, prin care s-a hotărât recunoașterea și punerea în executare în România a pedepsei de 30 de ani de închisoare aplicate prin sentințele emise de instanțele din Spania. (G.P.)

comments

Sursa: http://estnews.ro/2017/11/07/o-scursura-din-vaslui-condamnata-de-autoritatile-din-spania-la-30-de-ani-de-inchisoare-pentru-fapte-cu-violenta-preluata-de-politistii-romani/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.