Loading...

VERSAT…Tânãrul de 28 de ani din satul Iaz, comuna Solesti, prins dupã ce a furat ciocolatã în valoare de aproape 3.000 de lei, se numeste Andrei Iancu si nu era la prima abatere de acest gen. A mai fost prins la furat, dar nu în România. A fost cercetat pentru furt în strãinãtate. Fiind fãrã antecedente penale în tarã, magistratii l-au plasat doar sub control judiciar. În fata anchetatorilor, hotul a recunoscut cã fura ciocolatã a cãrei valoare sã nu depãseascã 150 de lei, crezând cã astfel va putea scãpa de dosar penal. Se pare cã Iancu aproviziona o persoanã cu marfa furatã, în schimbul cãreia primea bani cu care-si procura, din Iasi, drogurile. Hotul a dovedit cã are gusturi fine si fura doar ciocolatã Heidi cu ghimbir. Si-a închipuit cã furând cu mãsurã, fãrã sã depãseascã valoarea de 150 de lei, nu va putea fi tras la rãspundere.

Ies la ivealã noi amãnunte legate de furtul unicat care a avut loc la Vaslui. Mai precis, Andrei Iancu, un tânãr de 28 de ani din Solesti, a furat, din douã magazine, ciocolatã în valoare de 2.970 de lei. În urma cercetãrilor si audierilor efectuate de politistii vasluieni a iesit la ivealã faptul cã hotul nu avea dosar penal în România. În schimb, avusese dosar penal pe numele sãu în strãinãtate. De asemenea, se pare cã hotul nu consuma deloc din “marfa” furatã. Existã informatii cã o plasa mai departe unei alte persoane, la un pret mai mic si, cu banii obtinuti, îsi cumpãra droguri. Acesta a recunoscut cã este consumator de substante stupefiante si se aprovizioneazã cu etnobotanice si chiar cu droguri de risc din Iasi. Hotul gândise si plãnuise bine totul înainte de a se apuca de furat. Mai exact, niciodatã nu fura ciocolatã a cãrei valoare sã depãseascã 150 de lei, valoare pentru care scãpa de dosar penal. De asemenea, ciocolata furatã fãcea parte din categoria celor scumpe, astfel cã nu era nevoit sã ia, din raft, mai mult de 10-15 bucãti. A cãzut pe mâna politistilor dupã ce a fost prins la raft, chiar de angajati, când bãga în rucsac 10 tablete de ciocolate. Celelalte furturi au fost descoperite pe înregistrãrile camerelor de supraveghere. În urma vizionãrii imaginilor oamenii legii au constatat cã hotul furase de patru ori consecutiv. De asemenea, acelasi hot a fost prins furând si din Kaufland. Astfel, politistii au stabilit cã hotul a dat cinci lovituri în douã magazine diferite. A fost retinut 24 de ore si adus în fata unui judecãtor de drepturi si libertãti. Magistratii au tinut cont de faptul cã, pe teritoriul tãrii, hotul de ciocolatã avea cazierul curat, astfel cã a fost plasat sub control judiciar.

Povestea celui mai mare furt de ciocolatã din magazin

Cel mai mare furt de ciocolatã a avut loc la Vaslui, iar autorul este Andrei Iancu, un tânãr de 28 de ani din comuna Solesti. În perioada septembrie – octombrie, acesta a furat, din douã magazine, ciocolatã în valoare de 2.970 de lei. Conform politistilor, hotul a subtilizat doar ciocolatã de calitate – Heidi cu aromã de ghimbir – si a dat cinci lovituri în cele douã supermarketuri. Pasiunea hotului pentru ciocolatã i se trãgea de la droguri. Fiindcã s-a stabilit cã acesta fura ciocolata pentru a face rost de bani pentru stupefiante. Si când a fost prins în flagrant de cãtre personalul din supermarket acesta era drogat. Angajata magazinului povestea cã hotului îi sticleau ochii, dar nu mirosea a alcool si era extrem de recalcitrant. „Îi strãluceau ochii ca la Husky (n.r. câine de rasã). Am crezut cã este beat. Nu mirosea a alcool. Atunci mi-am dat seama cã a consumat stupefiante. Era foarte recalcitrant. Ne-a înjurat si ne-a amenintat. Dacã nu era un bãrbat în magazin, cred cã ne bãtea pe toate.  L-am prins când fura. A bãgat în rucsac zece ciocolate de la Heidi si când i-am spus ne-a replicat cã nimeni nu are ce sã-i facã, deoarece valoarea ciocolatelor nu depãseste 150 de lei. Nu stim cine l-a învãtat prostiile acestea. Ne-a mai spus cã avea poftã mare de dulce si cã a vrut sã testeze abilitatea noastrã. De altfel, la politie, acesta a recunoscut cã este consumator de droguri. Nu-i pãsa de nimic. Nici nu îl interesa cã a fost prins furând”, a povestit angajata magazinului pãgubit. Pe camerele de supraveghere se vede cum acesta avea nevoie doar de câteva fractiuni de secundã pentru a bãga în rucsac ciocolatele. A fost prins în flagrant abia a patra oarã când fura în acel magazin. Era urmãrit de angajati care îl stiau de pe camere cu ce se ocupã. Faptul cã administratorul magazinului a pãstrat înregistrãrile toate a fost ghinionul hotului destept. Cu probele video luate de la magazin, politistii i-au putut face dosar penal în ciuda „stiintei” acestuia.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/iancu-hotul-de-ciocolata-prins-la-furat-si-in-strainatate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.