Loading...

ASTEPTARE…Pânã la finalizarea dosarului în care fost trimisi în judecatã tinerii care au reusit cea mai rapidã spargere din istoria politiei vasluiene, Dumnitru Silicã va rãmâne în arest preventiv. Decizia apartine magistratilor Curtii de Apel Iasi si este definitivã. De asemenea, celãlalt inculpat din dosar, Florin Moga, va rãmâne în arest la domiciliu. În acelasi dosar mai este judecat si cel considerat capul întregii operatiuni, Petre Vlãdãreanu. Doi dintre cei trei tineri, din judetul Constanta, arestati la Vaslui în cazul jafului de la magazinul Altex, fac parte dintr-o bandã de hoti care, în ultimii ani, a terorizat judetele din Moldova si Dobrogea, culminând, în 2014, cu un jaf de proportii la oficiul postal din Medgidia, de unde hotii au furat 470.000 de lei si au fugit de la locul faptei cu masina Postei. Petre Vlãdãreanu (27 ani), Dumitru Silicã ( 27 ani) si Florin Moga (30 ani), toti din judetul Constanta, sunt autorii celui mai rapid jaf din istoria recentã a politiei vasluiene. Au reusit sã disparã cu marfa furatã în mai putin de 90 de secunde.

Condamnati deja în primã instantã la închisoare cu executare si la plata unor sume considerabile, cu titlul de despãgubiri, cei trei hoti de la Altex, care au reusit cel mai rapid jaf din istoria politiei vasluiene, îsi asteaptã condamnarea definitivã. Magistratii ieseni au stabilit termen de judecatã în luna septembrie, dar, pânã atunci, au decis ca unul dintre hoti, Dumitru Silicã, sã astepte sentinta finalã în spatele gratiilor. Pentru Florin Moga instanta a decis sã rãmânã în arest la domiciliu. Petre-Alin Vlãdãreanu (27 ani), Dumitru Silicã (27 ani) si Florin Moga (30 ani) sunt cei trei constãnteni care în noaptea de 12/13 aprilie au reusit sã spargã magazinul Altex din Vaslui, reusind sã fugã cu doi saci încãrcati cu telefoane cu mult înaintea sosirii agentilor de pazã.  Jaful a fost pus la cale de cei trei indivizi chiar în timpul unui proces desfãsurat la Judecãtoria Iasi, unde Vlãdãreanu era judecat pentru alte infractiuni de furt si instigare la furt. Petre Vlãdãreanu fusese arestat preventiv pe 16 ianuarie 2015, dupã ce fusese oprit cu focuri de armã de politistii din Fãlticeni, dupã comiterea unui jaf. ”Inculpatii  Vlãdãreanu Petre Alin, Silicã Dumitru si Moga Florin s-au întâlnit la domiciliul inculpatului Moga Florin si împreunã au plecat în municipiul Iasi, deoarece inculpatul Vlãdãreanu Petre Alin avea termen la Judecãtoria Iasi, acesta fiind sub control judiciar.  Dupã ce s-au întors din mun. Iasi, s-au oprit în municipiul Vaslui, unde  s-au deplasat la magazinul Altex, unde inculpatii s-au uitat la diferite articole electronice, respectiv: telefoane, laptop, aparate foto, dupã care au plecat spre casã”, se aratã în rechizitoriul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui.

Condamnãrile, în primã instantã, a hotilor de la Altex

Magistratii Judecãtoriei Vaslui au dat o sentintã initialã în dosarul celor trei hoti din Constanta care au reusit cel mai rapid jaf din istoria politiei vasluiene. Astfel, cel considerat creierul întregii operatiuni, Petre Vlãdãreanu, a primit 7 ani si sase luni de închisoare cu executare. Ceilalti doi complici, Dumitru Silicã si Florin Moga, au fost condamnati la câte 6 ani si jumãtate de închisoare cu executare. De asemenea, cei trei au fost obligati sã achite magazinului Altex suma de 109.000 lei, valoarea prejudiciului. Sentinta nu a fost una definitivã. Doi dintre cei trei tineri din judetul Constanta, arestati la Vaslui în cazul jafului de la magazinul Altex, fac parte dintr-o bandã de hoti care, în ultimii ani, a teriorizat judetele din Moldova si Dobrogea, culminând, în 2014, cu un jaf de proportii la oficiul postal din Medgidia, de unde hotii au furat 470.000 de lei si au fugit de la locul faptei cu masina Postei. Petre Vlãdãreanu (27 ani), Dumitru Silicã ( 27 ani) si Florin Moga (30 ani) sunt autorii celui mai rapid jaf din istoria recentã a Politiei Române. Au reusit sã disparã cu marfa furatã în mai putin de 90 de secunde. Cei trei constãnteni au pus la cale furtul în drum spre Judecãtoria Iasi, acolo unde unul dintre ei, Petre Alin Vlãdãreanu, era judecat pentru infractiuni de furt si instigare la furt. Acesta a fost arestat, în ianuarie 2015, de cãtre politistii din Fãlticeni, localitate unde comisese un jaf, cu ajutorul focurilor de armã. În dosarul aflat pe rolul Judecãtoriei Iasi, Petre Vlãdãreanu a fost condamnat la patru ani si sase luni închisoare cu executare. Dumitru Silicã, cel de-al doilea hot cu antecedente penale care a actionat la magazinul Altex din Vaslui, are un cazier impresionant. În ultimii cinci ani, tânãrul de 27 de ani s-a ales cu 6 condamnãri pentru furt, însã pedepsele mici, care ulterior se contopeau, i-au permis sã fure din nou de îndatã ce iesea din puscãrie. Dumitru Silicã este cel care în ianuarie 2014 a dat un jaf de proportii la oficiul Postal din Medgidia. Împreunã cu alti  complici au furat seiful în care se aflau 470.000 de lei si au fugit de la locul faptei chiar cu masina Postei, aflatã în parcare. Pentru jaful de la Posta din Medgidia, în iunie 2014, Dumitru Silicã a fost condamnat la patru ani de închisoare. În octombrie 2015, bãrbatul a fost eliberat conditionat, dupã ce condamnãrile i-au fost contopite.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/hotii-de-la-altex-isi-asteapta-condamnarea-in-spatele-gratiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.