TUPEU…Hotii de etnie rromã din Bârlad, care au dat peste 25 de spargeri, vor sã fie liberi dupã o scurtã perioadã de tip petrecutã în arest preventiv. Arestati la începutul lunii august, Cosmin Adrian Drosu, Ionut Costache si Vasile Maradin (considerat de anchetatori tãinuitor – n.r.) au cerut magistratilor înlocuirea arestului preventiv cu o mãsurã mai usoarã restrictivã de libertate. Instanta Tribunalului Vaslui a respins cererea formulatã si a prelungit mandatul de arestare cu încã 30 de zile. Hotii bârlãdeni au iesit în evidentã atunci când, scosi din sediul Politiei Bârlad, s-au apucat de înjurat ca la usa cortului atât pe jurnalistii prezenti, cât si pe politisti.

Loading...

Nici bine nu au ajuns în arest preventiv pentru 30 zile, arestati dupã ce au reusit sã dea peste 25 de spargeri, cã Ionut Costache si Cosmin Adrian Drosu au cerut magistratilor înlocuirea arestului preventiv cu o mãsurã mai usoarã privativã de libertate. Cererea celor doi a fost respinsã ca nefondatã si fiecare inculpat a fost obligat la plata a câte 250 de lei, cheltuieli judiciare. Cei doi tineri, ambii de etnie rromã, au cauzat un prejudiciu de peste 70.000 de lei din care, în urma perchezitiilor efectuate, politistii au reusit sã recupereze bunuri în valoare de aproximativ 30.000 de lei. De asemenea, cei doi au iesit în evidentã atunci când, scosi din sediul Politiei Bârlad pentru a fi dusi în arest preventiv, s-au apucat de înjurat, atât ei, cât si familiile acestora, pe politistii si jurnalistii prezenti.

Iatã cât au furat hotii care au înjurat ziaristii

În perioada 14 -17 mai, conform referatului cu propunerea luãrii mãsurii arestãrii preventive, inculpatul Toma Radu Ionut a pãtruns, prin escaladare, fãrã drept, în locuinta numitei B.E., de unde a sustras un televizor LCD, marca Samsung. Ulterior, bunul sustras a fost vândut cãtre o persoanã necunoscutã. Prejudiciul, în valoare de 1.100 lei, nu a fost recuperat. La data de 27 mai, orele 22.45, inculpatul Toma Radu Ionut si inculpatul Drosu Cosmin Adrian au pãtruns prin efractie, prin spargerea unui geam de la o fereastrã, în incinta magazinului apartinând SC E. SRL, iar din interior au sustras un cuptor cu microunde. Ulterior, bunul sustras a fost vândut cãtre o persoanã necunoscutã. Prejudiciul, în valoare de 600 lei, nu a fost recuperat. La data de 30 aprilie, inculpatul Toma Radu Ionut a pãtruns, prin escaladarea gardului, fãrã drept, în curtea locuintei persoanei vãtãmate N. A., de unde a sustras o pereche de pantofi sport si o geacã. Prejudiciul cauzat persoanei vãtãmate este în valoare de 600 lei. Bunurile în cauzã au fost recuperate si restituite persoanei vãtãmate. În noaptea de 18/19 iunie, în jurul orelor 01.30, inculpatul Toma Radu Ionut a pãtruns prin efractie, prin fortarea unei ferestre, în incinta magazinului I.I. P.S., iar din interior a sustras suma de 150 lei. Prejudiciul nu a fost recuperat. La data de 24 iunie, ora 22.00, inculpatul Toma Radu Ionut, prin fortarea usii de acces, a pãtruns pe terasa situatã la etajul 1 al Complexului agroalimentar Stadion, de unde a sustras o bicicletã Shimano, de culoare neagrã, apartinând persoanei vãtãmate D. T. Dupã comiterea faptei, inculpatul Toma Radu Ionut a înstrãinat bunul sustras inculpatului Maradin Vasile. Acesta a vândut-o ulterior altei persoane. Prejudiciul cauzat persoanei vãtãmate este în valoare de 700 lei. Bunul în cauzã a fost recuperat cu ocazia efectuãrii perchezitiei domiciliare si restituit persoanei vãtãmate. În noaptea de 18/19 iunie, inculpatii Toma Radu Ionut si Drosu Cosmin Adrian au sustras, prin efractie, prin deschiderea unei ferestre, o casã de marcat din interiorul sediului apartinând SC E. SRL Bârlad. Prejudiciul cauzat persoanei vãtãmate este în valoare de 1500 lei. Bunul în cauzã a fost recuperat, însã acesta a fost distrus, nefiind în stare de functionare, persoana vãtãmatã constituindu-se parte civilã în vederea recuperãrii prejudiciului. Si exemplele pot continua cu cele peste 25 de spargeri pe care le au la activ hotii din Bârlad.

Sursa: http://www.vremeanoua.ro/hotii-care-injurau-ziaristii-vor-in-libertate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.